Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
6°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

DOBRODELNI SREČELOV NA ČRETI

Tudi letos smo sodelavci Župnijske Karitas Vransko organizirali dobrodelni srečelov na Čreti. Kljub oblačnemu vremenu in hladni fronti se je na Čreto podalo kar nekaj ljudi. Srečelov je bil uspešen, saj smo za otroke in družine v stiski zbrali 890 evrov. Zopet se je pokazala dobrodelnost romarjev iz obeh dolin, ki se jim iskreno zahvaljujemo. 

 

Zbiranje dobitkov je potekalo nekaj mesecev. Donatorji so bili zelo naklonjeni dobremu in tako smo pripravili 300 dobitkov, katerih vrednost je bila višja kot vrednost nakupa srečke. Izmed dobrotnikov bi še posebej radi izpostavili AMZS d. d., ki je z glavno nagrado (intenzivnim tečajem varne vožnje v vrednosti 162 evrov) poskrbel, da bomo na naših cestah bolj varni.

 

Vsekakor tudi dobitki ostalih niso bili zanemarljivi. Prispevali so jih:  Pivovarna Laško, Avtotehnika Celje, Gostinsko podjetje Trojane, Čokoladni atelje Dobnik, Butan plin, Ljubljanske mlekarne, Zavod za varstvo pri delu, Sašo Cizej s. p., Konjeniški klub Islander, Kmetija Marjan Brinovec, Alojz Grabner, Gozdarstvo Podgrad Dejan Zorko, DiFotograf, Kmetija Pustoslemšek Kapla, Pošta Slovenije, Dars, Trgovina Katica Vransko, Zlata Anžin , Foto Tonica Žalec, Kimi Trzin, Kmetija Kos Kapla, Ivica Cizej Prekopa, Frizerski salon Sara, Pizzerija Golobček, Frizerski studio Branka, Muzej motociklov Vransko, Postelja Zupan, Bistro Darja Prekopa, Gostilna in pizzerija Grof, Gostišče Slovan, Mesnica Križnik, Felix trade, Družina Erjavec Prekopa, Mi-2 Group Čeplje, Pajnkihar Brode, Marija Pristolič  Brode, Jaka Stifter Čeplje, Valina varovanje, Martina Felicijan Brode, Mara Bacl Čeplje, Milan Medvešek Čeplje, Ivan Mihevc Brode, Ana Medvešek, Majda Papež Čeplje, Klemen Felicijan Brode in še nekaj anonimnih darovalcev.

 

Ob tej priložnosti se vsem še enkrat iskreno zahvaljujemo. Vsi skupaj smo zopet pokazali, da nam ni vseeno za ljudi v stiski in da radi pomagamo, če le lahko. Vse, kar naredimo dobrega, se nam vrne v takšni ali drugačni obliki, zato je dobrodelnost vrlina, ki nam prinese veliko lepega.

Za vse tiste, ki se niste uspeli udeležiti dobrodelnega srečelova, pa vesela novica. Imamo še približno 100 dobitkov, med katerimi je tudi že omenjeni glavni dobitek. Srečke bodo na razpolago zopet na farni praznik 27. 9. 2015.  Vse dobro vam želimo in se zopet vidimo prihodnje leto na Čreti.

 

»Ta svet je lepši, če nekomu nekaj dam,

ta svet je lepši, če nekoga rad imam,

če stisnem roko nekomu, ki ga kaj boli,

ta svet je lepši, če smo ljudje do ljudi.«

(Gvido P.)

 

Avtorica članka: Evelin Prosen

Oglejte si tudi