Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

POŽARNA VAJA NA TURISTIČNI KMETIJI PRI FERKOVIH

Mesec oktober je za nas gasilce poseben, saj je mesec požarne varnosti. Skozi ves oktober so se v občini Vransko dogajale različne gasilske aktivnosti. Bolj se je mesec poslavljal, bolj se je približevala požarna vaja GPO Vransko.

Organizatorji letošnje požarne vaje smo bili gasilci PGD Ločica, najbolj pa naš poveljnik Ivan Urankar. Predlagal je, da bi vaja potekala v našem požarnem območju, in sicer na turistični kmetiji PRI FERKOVIH v Jakovdolu.

Na pozivnikih operativnih gasilcev se je 24. 10. 2015 ob 15. uri sprožil alarm, da pri Ferkovih v Jakovdolu gori. Vsa društva iz GPO Vransko so na kraj požara prihitela z vso razpoložljivo opremo in z vsemi vozili.

Na kraju izvora požara nas je pričakal župan Franc Sušnik, poveljnik GPO Vransko Vladimir Reberšek in predstavnik GZ Žalec Ivan Drča.

Po končani vaji smo se okrepčali in pokramljali.

V nedeljo, 25. 10. 2015, ob 10. uri pa smo se gasilci iz PGD Ločica udeležili tudi vaje obmejnih občin, gasilskih društev Ločice, Trojan in Motnika. Organizatorji vaje so bili člani PGD Trojane, vaja pa je potekala pri kmetiji Ferme (Poljanšek) na Limovcah. Namen vaje je bil, preveriti čas prihoda na kraj požara.


Na koncu se gasilci iz PGD Ločica zahvaljujemo vsem, ki so pomagali pri poteku vaje in se je tudi udeležili. Posebej se zahvaljujemo turistični kmetiji PRI FERKOVIH, kjer so nam omogočili, da vajo tudi izvedemo.

Gasilke in gasilci PGD Ločica pri Vranskem

Oglejte si tudi