Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Prijetno druženje starejših Vranšanov

Občina Vransko je v sodelovanju z Župnijsko Karitas in Občinsko organizacijo Rdečega križa Vransko tretjo nedeljo v septembru pripravila tradicionalno srečanje krajanov, starih sedemdeset in več let. Teh je v občini Vransko več kot 350, srečanja pa se je udeležila dobra tretjina. Naprej so se zbrali v župnijski cerkvi sv. Mihaela in prisluhnili sv. maši, ki sta jo darovala upokojeni župnik Vlado Rutar in sedanji župnik Jože Turinek, nato pa so z družabnim delom nadaljevali v Športni dvorani Vransko.
Starejše je sprejel in se z vsakim posebej rokoval župan Franc Sušnik. V nagovoru je med drugim povedal, da so tovrstna srečanja zelo dobrodošla, saj se  starejši med seboj pogovorijo in obujajo spomine na čase, ko so skupaj ustvarjali utrip kraja. Ob koncu nagovora  je  vsem zbranim zaželel veliko zdravja ter da se prihodnje leto zopet srečajo.

Srečanje so s  kulturno-zabavnim programom popestrili učenci OŠ Vransko-Tabor. Matic Dobrovnik je na diatonični harmoniki zaigral Slakovega Čebelarja ter Avsenikovo Na Golici, šolska folklorna skupina, ki jo vodi mentorica Breda Čvan, pa je zaplesala venček slovenskih plesov. Prireditev je povezovala Brina Krašovec, članica Literarnega društva LIvRA Vransko, na kosilo pa je vse skupaj z molitvijo povabil župnik Jože Turinek. Za veselo razpoloženje so skrbeli člani ansambla Prijatelji, kot presenečenje pa sta zapeli Rozalija Jelenko in Marjana Jug. Pesem je za Vranšane napisala gospa Rozalija, ki se je pred dobrim letom preselila v Prekopo, v zahvalo, ker se v naši občini in fari dobro počuti. Vsak udeleženec je prejel spominska darilo, ki so ga pripravile članice RK Vransko. 

                                                                                                                                                                                 T. Tavčar  

 

             

 

 

Oglejte si tudi