Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
8°C
JUTRI
19°C
11°C
Oceni objavo

Predstava Štrikec med šolarji

Kultura je pomemben del našega življenja. Z njo se srečujemo v domačem okolju, šolski skupnosti, lokalnem in širšem okolju.

Kulturne prireditve so pomemben del našega življenja, saj nam omogočajo, da se povežemo z umetnostjo, tradicijo in različnimi kulturami. Med številnimi kulturnimi prireditvami so lutkovne predstave za otroke prav posebne, saj imajo pomemben vpliv na otrokov razvoj in dojemanje sveta okoli sebe.

Lutkovne predstave so edinstvena oblika gledališča, kjer igralci uporabljajo lutke, da uprizorijo zgodbe, like in situacije. Imajo pomemben vpliv na otrokov celosten razvoj. Spodbujajo domišljijo, kreativnost, jezikovne, glasbene in druge spretnosti.

Zelo smo bili veseli, da smo si lahko v sredo, 21. 6. 2023, z učenci od prvega do petega razreda OŠ Vransko-Tabor ogledali lutkovno predstavo Štrikec.

Lutkovna predstava Štrikec v izvedbi Zohn teatra je bila med učenci odlično sprejeta. V otrocih je zbudila domišljijo in jih popeljala v različne predele Slovenije. S Štrikcem smo potavali v gore, reke, na morje, koncerte, tekme, pašnike in še bi lahko naštevali. 

Učenci so med predstavo uživali in se vanjo vživeli. Ob koncu predstave so imeli možnost postaviti nekaj vprašanj režiserki in lutkarici Anuški Križnik ter lutkaricama Apoloniji Križnik in Lauri Bašič. 

Hvala, Nuša, Polona in Laura za prečudovito predstavo, ki bo še dolgo ostala v spominu naših otrok. Hvala tudi gospe županji Nataši Juhart, ki je omogočila, da smo si predstavo lahko ogledali v Kulturnem domu Vransko. 

Polona Vodičar

Oglejte si tudi