Tretješolci spoznavamo našo domovino Slovenijo. Spoznavamo simbole, pokrajino, mesta, kraje, reke, prebiramo slovenske pripovedke. Slovenijo spoznavamo skozi besedo, sliko in film in tudi igro. Odločili smo se, da nekaj naše tradicije tudi okusimo, zato smo pripravili prekmursko gibanico po tradicionalnem receptu.
Učenci so postali čisto pravi kuharji, ki so si sami pripravili delovni prostor, sestavine, pripomočke, prebrali recept in delali po receptu. Kaj in kako so delali, so zapisali sami.
Danes smo delali prekmursko gibanico. V naši ekipi smo delale krhko testo. Všeč mi je bilo, ko smo mesile testo. Vanj smo dali ostro moko, sladkor, maslo, sol. Delali smo po skupinah. Eni so imeli skutin nadev, eni jabolčni, eni makov, drugi orehov nadev in smetanov legir. Delo mi je bilo zelo všeč. Všeč mi je bilo, ker se nobena ekipa ni zmotila.
Metka Grahek Ličer, 3. b
Danes smo v šoli spekli prekmursko gibanico. Imeli smo šest skupin, vsaka skupina je pripravila en nadev. Bila sem s Tiborjem in Žigom. Zabavali smo se. Ko smo naredili nadev, smo v pekač zložili celotno gibanico in jo dali v pečico. Ko se je gibanica spekla, smo jo pojedli. Bilo mi je všeč.
Tara Cestnik Čujo, 3. b
Danes smo pekli prekmursko gibanico. Ta gibanica ima ogromno plasti. Ima plasti skute, maka, orehov, jabolk, testa in smetanov legir. Če ima več plasti, se dalj časa peče. Gibanica je priljubljena jed v Prekmurju. Tam jedo tudi bograč. V skupini sem bila z Manco in Metko. Počutila sem se odlično.
Maruša Fendre, 3. b



