Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

Preprečimo razmnoževanje mačk

Za lokalne skupnosti predstavlja vse večje število zapuščenih mačk velik problem. Zaradi nenadzorovanega razmnoževanja in neodgovornih lastnikov je vse več nezaželenih mladičev, ki jih je zaradi prevelikega števila nemogoče oddati.

Da bi omilili problematiko, je Občina Vransko v mesecu januarju objavila razpis, s katerim sofinancira stroške kastracije in sterilizacije lastniških mačk in psov v letu 2024. Lastniki mačk in psov s stalnim bivališčem na območju občine Vransko lahko do 15. novembra 2024 oddajo vlogo za sofinanciranje, ki jo najdejo na spletni strani Občine v zavihku Vloge in obrazci. Vlogi je potrebo priložiti fotokopijo računa za opravljeno storitev pri izbranem izvajalcu veterinarskih storitev s podatki o lastniku živali. Za sterilizacijo mačke/psice se storitev sofinancira v višini 30,00/40,00 evrov, za kastracijo mačka/psa pa v višini 25,00/40,00 evrov. Gospodinjstvo je upravičeno do sofinanciranja stroškov za dve živali letno.

Sterilizacija mačjih samic in kastracija samcev sta najučinkovitejša ukrepa za nadzor razmnoževanja mačk. S tem ko bomo preprečili razmnoževanje, bomo preprečili tudi različne bolezni, ki se širijo med zapuščenimi živalmi.

Bodimo odgovorni do živali in okolice.

Občinska uprava

Oglejte si tudi