Oceni objavo

Kako do interneta s prenosno hitrostjo vsaj 10/1 Mbit/s?

Agencija za komunikacijska omrežja in storitve Republike Slovenije (AKOS) obvešča, da so uporabniki, ki imajo na naslovu prijavljeno stalno prebivališče ali opravljajo dejavnost, upravičeni do dostopa do interneta s prenosno hitrostjo vsaj 10 Mbit/s k uporabniku ("download") in 1 Mbit/s od uporabnika ("upload"). V primeru, da uporabnik navedene storitve ne more pridobiti od ponudnikov storitev na komercialni osnovi, lahko le-to zahteva od Telekoma Slovenije, ki ga je AKOS določila za izvajanje t. i. univerzalne storitve.

Telekom Slovenije mora priključek praviloma zagotoviti v roku 15 dni, najdaljši rok pa je 30 dni od oddaje vloge uporabnika. V kolikor se Telekom Slovenije v tem roku na podane vloge ne bo odzval, predlagajo, da nemudoma s tem seznanite AKOS, da bo lahko ustrezno ukrepala v okviru svojih pristojnosti.

Shemo, kako do interneta s prenosno hitrostjo vsaj 10/1 Mbit/s, najdete v priloženem dokumentu, več o univerzalni storitvi pa lahko preberete na spletni povezavi https://www.akos-rs.si/telekomunikacije/raziscite/univerzalna-storitev.


Občinska uprava

Oglejte si tudi