Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Gradnja širokopasovnega optičnega omrežja RUNE na Vranskem

Projekt RUNE se je skladno s pričakovanji in napovedmi začel tudi v občini Vransko. Ob zavedanju, da je kvalitetna povezava z internetom dandanes praktično neizogiben del naših življenj, si podjetje RUNE Enia, d. o. o., prizadeva zgraditi ultrahitro širokopasovno infrastrukturo na podeželskih območjih Slovenije. Ta uporabnikom omogoča uporabo interneta s hitrostjo, večjo od 1 Gbps. Tako si lahko s priklopom optičnega priključka vsakdo zagotovi izjemne hitrosti interneta, s katerimi kakovostno brska po internetu, nalaga vsebine, gleda televizijo ali posluša glasbo.

Trenutno potekajo montažna dela oz. gradnja priključkov v Limovcah in Zaplanini, hkrati pa so stekle tudi priprave na vzpostavitev povezave do središča Vranskega. Tako so od oktobra do decembra predvidena gradbena dela na območju sočasne gradnje z vodovodom Zaplanina-Ločica pri Vranskem, v smeri centra Vranskega. V začetku prihodnjega leta pa se bodo dela nadaljevala v samem središču Vranskega ter naprej v naseljih Stopnik in Prekopa.

Občane obveščamo, da bo izvajalec del pred pričetkom del predstavil traso projekta po posameznih naseljih. Sočasno z začetkom izgradnje omrežja bodo lahko občani preverili možnost priklopa in naročila optike na spletni strani www.ruralnetwork.eu. Strošek priključka na optično povezavo znaša 150,00 evrov z DDV za fizične osebe ali 167,13 evra z DDV za pravne osebe, navadno pa ta znesek krije izbrani ponudnik storitev. Uporabniki imajo tudi možnost izbire med vsemi največjimi operaterji v Sloveniji. Prav tako lahko operaterja zamenjajo.

Optični priključek RUNE prinaša občini in njenim prebivalcem mnoge prednosti, od stabilne in zanesljive internetne povezave, neobčutljivost na zunanje vplive, hitrega prenosa podatkov, do več povezanih naprav in igranja iger brez motenj.

Za vsa dodatna vprašanja ali za pomoč pri izvedbi naročila se lahko občani obrnejo na Center za pomoč uporabnikom. Ta je na voljo vsak delovni dan med 8.00 in 12.00 na telefonski številki +386 (1) 235 15 30 ali na e-naslovu rune-si@ruralnetwork.eu.

Vse informacije so na voljo tudi na spletni strani www.ruralnetwork.eu

Oglejte si tudi