Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
7°C
JUTRI
23°C
9°C
Oceni objavo

14.000-krat hvala, uspelo nam je!

Potem ko je Nogometni klub Vransko ostal brez prostorov, kjer je deloval vsa leta, smo se morali podati na lov za novo streho nad glavo in zbiranjem finančnih sredstev zanjo.

Prvega novembra 2023 smo začeli z akcijo »Pomagajmo zgraditi dom NK Vransko«. Cena garderobnega zabojnika, v katerega se bomo preselili, in še nekaj dodatnih stroškov, povezanih z njim, je znašala 24.000 evrov. Za predplačilo v višini 10.000 evrov je poskrbela Občina Vransko, ki nam pri reševanju prostorske nevšečnosti stoji ob strani in nam pomaga zagotoviti čim boljše pogoje, kolikor je to v dani situaciji možno. Preostalih 14 tisočakov smo morali nekako zagotoviti sami. Prva odločitev, ki smo jo v vodstvu kluba sprejeli, je bila, da zaradi reševanja prostorov ne bo trpelo delo na igrišču, saj sta kakovostno delo in zadovoljni otroci ter mladi nogometaši naši največji vrednoti.

Na panožni zvezi so našo prošnjo za finančno pomoč zavrnili, vendar pa se je pozitivno odzvala Medobčinska nogometna zveza Celje. Nato smo se s prošnjo  za pomoč obrnili na vse vas: na podjetja smo poslali prošnje za donacije, aktivirali smo SMS-donacije, našo zagato predstavili na treh televizijah in se na vas obrnili preko družabnih omrežij, kjer smo vas tudi sproti obveščali o stanju na našem računu »novi prostori«.   

Sprva je bil naš cilj sredstva zbrati do konca leta 2023, ker pa nam to ni uspelo, smo akcijo podaljšali do 31. marca 2024. Uspelo je! Priznati moramo, da smo se sprva številke 24.000 evrov kar precej ustrašili, a smo bili hitro nadvse pozitivno presenečeni. Odzvali ste se mnogi občani, donacije so prihajale z vseh koncev države, prav tako se je odzvalo kar nekaj podjetij. Nekatera so nam dovolila, da se jim javno zahvalimo, druga so želela ostati anonimna, a prav vsem smo enako hvaležni. V akcijo pa so konkretno stopili tudi starši naših igralcev.

Ob vsem tem smo res začutili vašo izjemno podporo in pripadnost, za kar smo vam neizmerno hvaležni. Hvala vsem, ki ste pošiljali SMS-sporočila, nam nakazali svoj prispevek in nas opogumljali s prijaznimi besedami. Hvala tudi vsej ekipi, ki je skrbela za potek akcije: Robertu Novaku, ki nam je pomagal pripraviti koncept akcije zbiranja sredstev, Katjuši Rajovec za ustvarjanje objav za družabna omrežja, Tamari Fras za grafično podporo akcije ter vsem staršem, trenerjem in članom kluba, ki ste naše prošnje dostavljali do potencialnih donatorjev.

Garderobni zabojnik sedaj stoji na začasni lokaciji in čaka na vse, kar je še potrebno urediti, da ga postavimo na predvideno mesto in da zares postane naš novi dom.

NK Vransko

Oglejte si tudi