Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Veteranske družine gostila Občina Vransko

V lovskem domu LD Vransko na Tešovi je potekalo tradicionalno srečanje družin, ki so v času osamosvajanja Slovenije skrivoma hranile orožje Teritorialne obrambe, sekretariata za LO in ljudske Milice, ki ga je hotela v svoja skladišča odpeljati jugoslovanska armada.
Prijetno druženje, polno spominov na osamosvojitveni čas, vsako leto z občino gostiteljico organizirata Območno združenje ZVVS Spodnje Savinjske doline in Veteransko društvo Sever-Odbor Žalec. Letos je bila gostitelj srečanja  Občina Vransko na čelu z županom Francem Sušnikom, ki je z  LD Vransko in OŠ Vransko poskrbel  za  nadvse prijeten in doživet  kulturni in družabni program. Srečanja so se poleg veteranskih družin in obeh veteranskih organizacij udeležili še župan Občine Braslovče Branimir Strojanšek,  podžupan Občine Tabor Ludvik Miklavc, podžupan Občine Polzela mag. Marjan Močnik in nekdanji  komandir Postaje milice Žalec  Stanislav Veniger.          

Udeležence srečanja je najprej nagovoril župan Franc Sušnik in vsem zaželel  prijetno počutje ob spremljanju kulturnega programa učencev OŠ Vransko in tokratnem druženju, kjer so po  uradnem delu imeli glavno besedo lovci s svojo lovsko kulinarično ponudbo. Po končanem kulturnem  programu, ki je bil poln domoljubja skozi pesem, besedo in glasbo, so člane družin in ostale udeležence nagovorili predsednik OO ZVVS Spodnje Savinjske doline Adi Vidmajer, predsednik veteranskega združenja Sever – odbor Žalec Rado Gašperič in predsednik LD Vransko Florjan Rojnik. Slednji je  izrazil veselje in zadovoljstvo, da so njihovi gostje, Vidmajer in  Gašperič pa sta  na kratko osvetlila osamosvojitveni čas. Vsak je s svojimi  besedami poudaril pomembnost tistega časa,  hrabrost družin, ki so skrivala orožje, in pomen  tovrstnih srečanj, ki ohranjajo trdno vez med družinami in veteranskima združenjema.  

Srečanje se je nato nadaljevalo in končalo v medsebojnih pomenkih, spominih  na tisti čas in z željo, da se tako srečujejo tudi v prihodnje.  Kot rečeno pa ob vsem tem ni manjkalo dobre kapljice in bogate lovske kulinarike, kar je bilo še posebej zanimivo in drugačno. 

 

                                                                                                            T. Tavčer   

 

 

Oglejte si tudi