Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
11°C
TOR.
20°C
12°C
Oceni objavo

Ponovno žive jaslice na Vranskem

Po nekajletnem premoru so na Vranskem pri župnijski cerkvi pripravili žive jaslice. Folklorno društvo Vransko, Župnija Vransko in Občina Vransko so pripravili čudovito praznovanje na predvečer praznika Jezusovega rojstva z uprizoritvijo živih jaslic.
Vse navzoče obiskovalce je najprej pozdravila podžupanja Kristina Reberšek, ki je poudarila pomembnost širjenja upanja in ljubezni iz družinskega okolja v lokalno skupnost. Zaželela jim je ponosno praznovanje dneva samostojnosti in enotnosti ter veliko poguma in navdiha pri soočanjih z izzivi v letu 2024. Nato je duhovnik  Matej Užmah blagoslovil žive jaslice in vse prisotne ter zaželel vsem blagoslovljene in vesele božične praznike.

Uprizoritev Jezusovega rojstva so pripravili veroučenci in mladi animatorji župnije Vransko. Samo uprizoritev je spremljala čudovita glasbena spremljava z božičnimi pesmimi z Veroniko Vadlan Pikelj – vokal in Jernej Pikel – harmonika, poslikavo jaslic pa je narisal Jože Has Napotnik.

Po končani uprizoritvi so bili vsi povabljeni k stojnici folklornega društva, kjer so se lahko okrepčali s kuhanim vinom, toplim čajem in domačim pecivom. 

Fotografije: Marko Praprotnik in Tone Tavčer                                            T. T.

 

Oglejte si tudi