Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
13°C
SRE.
22°C
8°C
Oceni objavo

Pahor na Vranskem sklenil dobrodelno akcijo »Katra za dober namen«

Bivši predsednik Borut Pahor je v soboto, 18. februarja, v Centru varne vožnje na Vranskem sklenil dobrodelno akcijo »Katra za dober namen«. Za svoj starodobni avtomobil Renault 4, letnik 1991, t. i. katro, je iztržil 60.000 evrov, ki jih je namenil Inštitutu zlata pentljica in društvu Junaki 3. nadstropja. Vozilo je kupila družina Fratar iz Dravograda.

Kot je povedal Pahor, mu je bila življenjska usoda naklonjena, velikokrat je imel ta privilegij, da je občutil srečo ali pa jo je imel. Zdaj ob prodaji katre pa čuti neko posebno vznesenost, ki je ni občutil velikokrat v življenju.

Spomnil se je zgodbe izpred 20 let, ko je po prihodu iz Bruslja obiskal otroke, ki so se zdravili za rakom, in jim prinesel več škatel čokoladnih bonbonov. »Tako se je začela ta dolgo zgodba o sodelovanju z bolnimi otroki, ki je bila čudovita in bo takšna še naprej,« je dejal Pahor in se zahvalil vsem, ki so mu pomagali pri prodaji katre, še posebej družini Fratar za plemenit namen.

Iz podjetniške družine Fratar je zbrane nagovoril Aleksander Fratar, ki je dejal, da je bil njihov namen pomagati Junakom 3. nadstropja. Napovedal je, da bo katra marca ponovno na javni dražbi. Takrat bodo zbirali sredstva do določene višine, polovico denarja pa bodo namenili slovenjegraški bolnišnici, polovico pa borcem 3. nadstropja. Izžrebali bodo tudi nagrajenca, ki se bo lahko s katro popeljal.

T. T.

Oglejte si tudi