Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Mladi gledališčnik 2018

Zadnji ponedeljek pred velikonočnimi prazniki se je na OI JSKD Žalec začel zgodaj, saj so že pred deveto uro zjutraj oder Doma II. slovenskega tabora zasedli mladi gledališčniki. Začelo se je Območno srečanje otroških gledaliških skupin »Mladi gledališčnik 2018«.

Letos so se prijavile kar štiri gledališke skupine, in sicer s POŠ Gotovlje, OŠ Vransko-Tabor, OŠ Braslovče in OŠ Griže. Slednji so se publiki predstavili že v novembru, ostale tri skupine pa so nastopile tokrat. Prvi so se  predstavili člani Dramske skupine POŠ Gotovlje. Zaigrali so prisrčno predstavo Sapramiška, ki sta jo režirali mentorici  Anja Krajnc Zakonjšek in  Nežika Dobnik. Odziv publike, ki so jo sestavljali učenci prvega triletja I. OŠ Žalec, je bil zelo pozitiven, saj so igralcem namenili močan aplavz. Da so gledalci lažje počakali spremembo scene in pripravo nove igre, je vodja OI JSKD Žalec  Neža Zagoričnik pripravila razigran kviz, v katerem so se pomerili štirje pogumni prostovoljci. Za pravilno rešene uganke so prejeli sladka presenečenja.

Naslednjo predstavo so  pripravili člani gledališke skupine Male vrane z OŠ Vransko-Tabor. Skupina deluje pod mentorstvom  Danijele Jeršič, ki je tokrat pripravila avtorsko predstavo z naslovom Mamica Dravica. Na zelo prijeten in zanimiv način so prikazali povezanost človeka z naravno dediščino, kakršna je bila pred dvesto leti.

Zadnji so se predstavili učenci OŠ Braslovče. To je bila avtorska predstava Jerneje Pražnikar, Andraža Košaka in Krištofa Svatine z naslovom Skrivnost pod rdečim javorjem. Zgodba je bila kriminalka, postavljena v vaško okolje, kjer so mnogi posamezniki, od policistke do upokojenih detektivov, skušali razvozlati uganko o morilcu. Kljub žanru pa je predstavo zaznamoval humor, ki je nasmejal zbrano publiko. Vse predstave si je poleg učencev ogledal tudi strokovni spremljevalec srečanja, Damjan Trbovc, dramski igralec, ki bo določil skupine za regijsko srečanje otroških gledaliških skupin celjske regije.

                                                                                                   
                                                                                                                                                                                     T. Tavčar

 

Oglejte si tudi