Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
23°C
14°C
JUTRI
26°C
11°C
2603

Obisk na Direkciji za infrastrukturo

V ponedeljek, 23. 9. 2019, sem skupaj z županom Občine Vransko Francem Sušnikom in županom Občine Tabor Markom Semprimožnikom, obiskal Direkcijo za infrastrukturo na temo izvedbe nujnih vzdrževalnih in investicijskih del na cesti R2-447, odsek 0290 Ločica–Šentrupert. Tja smo prišli s preprostim vprašanjem, kdaj se bodo pričela dela na tem zelo obremenjenem cestnem odseku.


Marca letos sva z županom Občine Vransko opozorila Direkcijo za infrastrukturo o nujno potrebnem rondoju pri Energetiki Vransko zaradi vse pogostejših preusmeritev prometa z avtoceste na državno cesto.
Direkcija je najino pobudo sprejela in v se je v sklopu nujnih del, ki so v naslednjem letu ali dveh predvidena v trojanskih tunelih, dogovorila z DARS-om, da se bo pred začetkom del na osrednjo vpadnico v trg Vransko zgradilo krožišče, ki bo občanom omogočalo normalno vključevanje na regionalno cesto R2-447. Naročilo projekta in strošek bo prevzel DARS.


Po zagotovilih Direkcije naj bi bil hodnik za pešce v Brodeh zgrajen še letos, nova mostova v Brodeh pa naj bi bila zgrajena v drugi polovici leta 2020 (vsekakor pa pred začetkom obnove trojanskih predorov). Dogovorili smo se, da bo Direkcija sofinancirala ločilno ograjo in odvodnjavanje hodnika za pešce v Prekopi v skupni dolžini 180 m.

V naselju Kapla v Občini Tabor bo v okviru ureditve avtobusnih postajališč urejen tudi prehod za pešce. Predvidoma leta 2021. Za izgradnjo križišča v Pondorju pa trenutno poteka odkup zemljišč.


Za marca 2019 že dogovorjeno preplastitev treh odsekov ceste na relaciji Ločica–Šentrupert, trenutno ni zagotovljenih proračunskih sredstev. V proračunu za leto 2020 se načrtuje drastično zmanjšanje sredstev za vzdrževanje in izgradnjo državnih cest z 280 na 218 milijonov evrov.


Pri sprejemanju proračuna si bom prizadeval zagotoviti sredstva za obnovo najbolj kritičnih odsekov te ceste in, kar je najpomembnejše, še naprej bom z obema županoma opozarjal in bil glas vseh, ki se dnevno vozite po tej cesti. Težko razumem, da vsak infrastrukturni objekt v naši državi preplačujemo, ni pa denarja za najbolj prometno cesto v naši prelepi dolini.


Aleksander Reberšek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi