Logo MojaObčina.si
DANES
25°C
6°C
JUTRI
22°C
7°C
Oceni objavo

Občinski svet se je sestal na 14. redni seji


V torek, 23. marca 2021, se je Občinski svet Občine Vransko v dvorani Kulturnega doma Vransko sestal na 14. redni seji. 
Uvodoma je pregledal sklepe, potrdil zapisnika 13. redne seje z dne 16. 2. 2021 in 4. izredne seje z dne 5. 3. 2021 ter obravnaval pobude in vprašanja občinskih svetnikov Jožeta Matka, Nataše Juhart in Brede Čvan.

V nadaljevanju je opravil drugo obravnavo in sprejel Sklep o tehničnem popravku Odloka o občinskem prostorskem načrtu Občine Vransko za enoto urejanja prostora VR13-1a/CU4, s katerim se popravlja tehnična napaka v občinskem prostorskem načrtu v zvezi z določitvijo koridorja cestne povezave med regionalno cesto in trgom Vransko.                                                                 

Prvo obravnavo je opravil v zvezi z Odlokom o postopku, pogojih in merilih za sofinanciranje izvedbe protiprašne zaščite na javnih cestah in cestnih priključkih v Občini Vransko. Predlog odloka bo od 29. marca do 12. aprila v 15-dnevni javni obravnavi.
V sklepnem delu seje so se občinski svetnice in svetniki seznanili z Letnim poročilom Občine Vransko o izvedenih ukrepih iz akcijskega načrta lokalnega energetskega koncepta in o njihovih učinkih za leto 2020 ter z ugotovljeno delovno uspešnostjo ravnateljice II. Osnovne šole Žalec, ravnatelja Glasbene šole »Risto Savin« Žalec in ravnateljice Osnovne šole Vransko-Tabor.

Občinska uprava


Oglejte si tudi