Logo MojaObčina.si
JUTRI
25°C
6°C
SRE.
22°C
7°C
Oceni objavo

Na sprehod me pelji na povodcu in počisti za mano

S pomladjo so se začeli sončni in daljši dnevi, ki vabijo v naravo vse več sprehajalcev, zato opozarjamo lastnike psov, da morajo imeti pse na povodcih in za njimi počistiti iztrebke. Sprehajalci se marsikdaj znajdejo v stiski, ko se srečajo s prosto gibajočim psom. Psi se lahko na javnih površinah gibajo le na povodcih, katerih dolžina mora biti takšna, da onemogoča stik z mimoidočimi ljudmi in živalmi.

Zelo neprijetna je tudi situacija, ko se pasji iztrebek znajde na čevljih ali celo v rokah otrok, kar pa je tudi lahko zelo nevarno. Lastniki morajo za svojimi štirinožnimi prijatelji počistiti iztrebke, tako na javnih površinah kot travnikih, njivah in v gozdovih. Paraziti na pasjih iztrebkih so lahko nevarni za zdravje drugih mimoidočih psov in ljudi, zlasti otrok. Lastniki kmetijskih površin se upravičeno jezijo, saj so pasji iztrebki nevarni za živali, ki jih zaužijejo s krmo. Ne nazadnje lahko pasji iztrebek lastniku psa pove, kakšno je zdravstveno stanje njegovega psa.

Vse lastnike psov ponovno opozarjamo, da poskrbijo za varnost na javnih površinah in se zavedajo svoje odgovornosti do sokrajanov in narave ter redno pobirajo iztrebke za svojimi ljubljenčki. Iztrebki sodijo v splošne komunalne odpadke, zato jih lahko odvržejo v vsak koš za smeti ali doma v zabojnik za komunalne odpadke. Izgovorov torej ni. Naj bo pes vaš ljubljenček tudi, ko je potrebno počistiti za njim.

Občinska uprava

Oglejte si tudi