Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Občinski svet oktobra ponovno odločal na dopisni seji

Občinski svet Občine Vransko je oktobra ponovno odločal na dopisni seji – že osmi tovrstni v tem mandatu občinskega sveta. Ker so se epidemiološke razmere na območju občine ravno v dneh po 13. oktobru, ko je bila sklicana 12. redna seja, močno poslabšale, je župan le-to v petek, 16. oktobra preklical in sklical 8. dopisno sejo.

V začetku seje je občinski svet potrdil zapisnika 11. redne seje, ki je bila 15. septembra, in 7. dopisne seje, ki se je zaključila 25. septembra, nato pa v okviru obravnave proračunskih dokumentov najprej sprejel rebalans proračuna Občine Vransko za leto 2020, skupaj z načrtom ravnanja s stvarnim premoženjem občine, ter opravil prvo obravnavo proračuna Občine Vransko za leto 2021. Slednjega je posredoval v 30-dnevno javno obravnavo, ki bo potekala novembra. 

S sprejetim rebalansom so se načrtovani prihodki proračuna Občine Vransko v letu 2020 povečali za 152.155,76 evrov, prav tako pa so se povečali tudi načrtovani odhodki, in sicer za 156.531,06 evrov.

V nadaljevanju dopisne seje so občinske svetnice in svetniki določili ceno gospodarske javne službe zbiranja določenih vrst komunalnih odpadkov za odvoz nagrobnih sveč v višini 0,20872 €/kg (brez DDV), ki bo začela veljati 1. 1. 2021. 

V sklepnem delu seje je občinski svet potrdil oz. sprejel pogoje in merila za izbiro in vrednotenje kulturnih, športnih in socialnovarstvenih programov ter programov in projektov drugih društev, ki se bodo na podlagi izvedenih javnih razpisov sofinancirali iz občinskega proračuna v prihodnjem letu.

Prihodnja seja občinskega sveta bo predvidoma v prvi polovici decembra.

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi