Logo MojaObčina.si
DANES
23°C
5°C
JUTRI
27°C
5°C
Oceni objavo

VETERANI POŽARNE BRAMBE VRANSKO NE MIRUJEJO

Pomlad je razgibala tudi gasilce veterane občinskega poveljstva Vransko, ki delujejo pod imenom Požarna obramba Vransko. Najprej so veterani opravili kompletno obnovo lesenih sani snemljive, skoraj 130 let stare dvokolne ročne brizgalne na konjsko vprego, izdelek nekdanje zelo znane livarne SAMASSA iz Ljubljane. Hrastov les, ki ga je tudi obdelal in sestavil v izvirni stari izdelavi, je podaril vetaran PGD Ločica pri Vranskem tovariš Stane Drolc, pri obdelavi pa mu je pomagal s strojno obdelavo gospod Mihevc, po domače »Jurca« iz Brodov. Obema se za opravljeno delo in vložen čas iskreno zahvaljujemo. Vendar to ni bilo vse. Na dvorišču »Knežarjeve domačije« so obnovili, prebarvali in "našminkali" celotno brizgalno. Tu je seveda bil glavni - večni mladenič in gasilec Lutko.
Takoj, ko je bila brizgalna pripravljena, so veterani pričeli z vajami in že 7. junija uspešno nastopili na prvi tekmi za pokal Savinjsko-Šaleške regije, ki jo je v lepem in vročem vremenu organiziralo Prostovoljno gasilsko društvo Kaplja vas.

Veterani našega občinskega poveljstva niso mogli iz svoje kože. Mokro vajo s staro ročno brizgalno so izvedli hitro in brezhibno ter tako prvič zmagali pred veterani iz Prostovoljnega gasilskega društva  Letuš, ki so prepričljivo osvojili drugo mesto, tretje mesto pa so osvojili veterani iz Prostovoljnega  gasilskega društva Braslovče.

 

Tudi letošnje poletje bo za gasilce veterane, ki delujejo v Požarni brambi Vransko, zelo zanimivo in polno napetosti, ki jo bo najbolj občutil, kot naval adrenalina, desetar in duša tekmovalne ekipe Lutko.

Veterani se bodo potrudili in poskušali  popestriti eno popoldne letošnjega poletja na Vranskem s tem, ko bodo poskrbeli, da bo v soboto, 26. julija 2014, ob 17. uri za Športno dvorano Vransko zanimivo in polno adrenalina. Takrat bo namreč potekalo tekmovanje s starimi ročnimi in motornimi brizgalnami za pokal OP Vransko, ki šteje tudi za točkovanje za prehodni pokal tekmovanja s starimi motornimi in ročnimi brizgalnami Savinjsko-Šaleške regije. Vsem ljubiteljem stare gasilske tehnike in opreme pa bodo dan polepšale zanimive avtentične uniforme in motorna ter ročna gasilska tehnika, stara vsaj 60 let. Obiščite nas, ne bo vam žal.   

Oglejte si tudi