Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
32°C
14°C
JUTRI
30°C
14°C

Prekopski gasilci se izobražujemo

Mesec november je bil za prekopske gasilce kar naporen  po sezoni tekmovanj so se za nas začela tudi izobraževanja, na katerih se izpopolnjujemo v uporabi različne gasilske opreme. Tako so se Blaž, Martin in Milan udeležili tridnevnega tečaja za nosilca izolirnega dihalnega aparata (IDA), ki je potekal v izobraževalnem centru v Pekrah pri Mariboru. Le nekaj dni pred tem so se Alex, Mitja in Milan na istem poligonu udeležili poligonskih vaj za nosilce IDA.

Novembra se počasi zaključuje 149-urni tečaj za operativnega gasilca, ki poteka že od septembra. Na njem sodelujeta dva naša bodoča operativca, Žan in Aljaž.

Prav tako pa se je pred nekaj dnevi začel tečaj za nižjega gasilskega častnika (NGČ), ki v GZ Žalec ni bil izpeljan že kar nekaj let. Zelo smo ponosni, da se tega tečaja letos udeležujeta kar dva naša gasilca – naš poveljnik Mitja in Grega.

Zelo smo ponosni, da imamo v društvu toliko članov, ki so pripravljeni žrtvovati svoj prosti čas za izobraževanje in usposabljanje, da bodo nekega dne lahko brezplačno pomagali nekomu, ki je v stiski.

Na pomoč! 

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Všečkaj objavo


Oceni objavo


Oglejte si tudi