Logo MojaObčina.si
DANES
14°C
-1°C
JUTRI
11°C
3°C
Oceni objavo

Prekopska gasilska mladina na kvizih GPO in GZ Žalec

V društvu smo se na letošnji kviz gasilske mladine aktivno pripravljali, tako virtualno (teorijo so otroci s predsednikom vadili preko Zoom-a) kot tudi v živo na vajah v gasilskem domu. Mentorice in člani društva smo poskušali narediti vse, da bi otroke res dobro pripravili na kviz in da bi se dobro odrezali. Naš trud in delo sta bila poplačana. Drugega aprila 2022 je na Vranskem potekal kviz gasilskega občinskega poveljstva Vransko, ki smo se ga udeležili kot najštevilčnejša ekipa GPO Vransko z dvema ekipama pionirjev in štirimi ekipami mladincev.

Ko so opravili praktične vaje in teoretične teste, smo čakali na rezultate in srčno upali, da nam je uspelo. Ena od pionirskih ekip je zasedla drugo mesto v kategoriji, med mladinci pa sta slavili kar dve ekipi, saj smo v kategoriji zasedli prvo in drugo mesto. Omenjene ekipe so se tako uvrstile tudi na kviz Gasilske zveze Žalec, kjer so sodelovale najboljše ekipe iz vseh gasilskih občinskih poveljstev zveze.

Teden dni kasneje, 9. aprila 2022, smo se tako zopet zbrali na Vranskem. Konkurenca je bila veliko večja, a naše upanje je ostalo. Rezultati nam sicer niso prinesli medalje, vendar smo veseli, da smo lahko sodelovali in pridobili mnogo novih izkušenj. Pionirska ekipa se je uvrstila na deseto mesto, mladinski pa sta zasedli deseto in sedmo mesto. Naslednje leto se bomo zopet lotili priprav in upali, da nam morda uspe priti tudi do regijskega tekmovanja. Naše moči so zdaj uprte v priprave na orientacijo, ki se bo odvila 7. maja 2022.

Oglejte si tudi