Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
13°C
-4°C
JUTRI
14°C
0°C

Pomoč gasilcev je velika

Občina Vransko, Gasilska zveza Žalec in prostovoljna gasilska društva Prekopa-Stopnik-Čeplje. Vransko, Tešova in Ločica pri Vranskem so podpisali pogodbo o opravljanju javne gasilske službe. Z njo vsako leto urejajo vsebino, obseg in način opravljanja gasilske službe in njeno financiranje. Občina se zavezuje, da bo financirala redno dejavnost gasilske službe, nakup opreme in vozil pa v okviru usklajenega in sprejetega finančnega načrta požarne varnosti v skladu s finančnimi možnostmi.

Uvodoma se je župan  Franc Sušnik  gasilcem iz Gasilske zveze Žalec zahvalil za opravljeno delo, poveljnik GPO Vransko Vlado Reberšek pa je povzel dejavnost v letu 2016 in se prav tako vsem zahvalil za uspešno izvedenih 17 posredovanj. Pogodbo je za Občino Vransko podpisal župan Franc Sušnik, v imenu GZ Žalec pa član upravnega odbora zveze Rafael Hrustel, ki se je občini in gasilcem štirih prostovoljnih društev v Občini Vransko zahvalil za dosedanje uspešno sodelovanje ter izrazil željo, da bi tudi v letu 2017 bilo sodelovanje tako uspešno. Pogodbo so podpisali tudi predsedniki vseh štirih PGD v Občini Vransko.

S to pogodbo Občina Vransko za izvajanje javne gasilske službe v letu 2017 zagotavlja 53.368,64 evrov, od tega 20.000  evrov za redno dejavnost društev in 33.368,64 evrov kot investicijski transfer za odplačilo kredita za nakup gasilskega vozila GVC 16/25.                                                          T. T.

 

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!