Oceni objavo

Članice PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik na pohodu Gasilske zveze Žalec na Čreto

Na sončno soboto, 16. septembra, smo se članice Gasilske zveze Žalec odpravile na pohod proti planinskemu domu na Čreti. Za organizacijo je poskrbela Barbara Čater, predsednica komisije za članice v gasilskem poveljstvu občine Vransko. Članice PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik smo pokazale, da uživamo v gasilski družbi, tudi ko nismo na kakšnem gasilskem tekmovanju. Na povabilo smo se odzvale izjemno številčno, saj je bila na pohodu skoraj polovica gasilk iz našega društva.

Gasilke smo se zjutraj zbrale pri gasilskem domu na Vranskem, kjer smo se ob kavi in rogljičkih napolnile z energijo in pripravile na pot. Hitro smo stkale nova poznanstva z vsemi, ki jih doslej še nismo poznale, in ugotovile, da nam na poti zagotovo ne bo dolgčas. Pred odhodom nas je obiskal tudi predsednik Gasilske zveze Žalec Milan Pustoslemšek, ki nas je prijazno pozdravil in nam zaželel varen korak.

V spremstvu vodnika smo ubrale pot pod noge in se v sproščenem klepetu napotile po gozdnih poteh proti planinskemu domu na Čreti, kjer so nas pogostili z odlično gobovo juho in žganci, na koncu pa smo se posladkale še z jabolčnim štrudljem. Ko smo zadovoljile svoje brbončice, so se nekatere odpravile še proti cerkvi, medtem ko so druge čas izkoristile za počitek na prijetnem soncu. Nato smo se počasi odpravile proti dolini, se še zadnjič naužile čistega planinskega zraka in lepot narave, na koncu pa se ena drugi zahvalile za družbo in se poslovile v upanju, da se kmalu spet podružimo.

PGD Prekopa Čeplje Stopnik

Oglejte si tudi