Logo MojaObčina.si
DANES
17°C
13°C
JUTRI
17°C
11°C
Oceni objavo

Mladinsko tekmovanje v orientaciji GZ Žalec

Ko se spomladi ptički prebudijo, so mladi gasilci že globoko vpeti v pripravo na gasilska tekmovanja, ki se začnejo s kvizom gasilske mladine.

Pred začetkom lige ter tekmovanjem med desetinami pa je vmes še tekmovanje v gasilski orientaciji. Letos je tekmovanje potekalo v GPO Žalec, v organizaciji PGD Gotovlje.

Tekmovanja se je udeležilo rekordnih 94 ekip iz skoraj vseh društev GZ Žalec. Iz GPO Vransko smo se tekmovanja udeležili tekmovalci iz PGD Ločica pri Vranskem z dvema trojkama v pionirski konkurenci ter tekmovalci PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik s štirimi trojkami, ravno tako v pionirski konkurenci.

Tekmovanje poteka tako, da vse ekipe pred vstopom na progo opravijo vajo z vedrovko, nato pa se z mentorjem, kompasom ter karto odpravijo na orientacijski tek na 2 km. V naravi morajo s pomočjo karte najti 3 različne kontrolne točke, kjer morajo opraviti različne naloge (vozli, topografski znaki in ostale praktične naloge).

Letos smo se prekopski gasilci tega tekmovanja zaradi priprave na tekmovanja desetin lotili z manj ekipami kot v preteklih letih, vendar smo veseli, da so nekateri naši tekmovalci pridobili potrebne prve tekmovalne izkušnje, ki jim bodo v naslednjih tekmovanjih prišle še kako prav.

Naše ekipe so zasedle naslednja mesta:

Pionirke: 12. mesto

Pionirji: 14., 24. in 29. mesto

Vsem tekmovalcem in mentorjem čestitamo in se zahvaljujemo za čas, ki ga namenjajo pripravam na tekmovanja.

Na pomoč!

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi