Logo MojaObčina.si
DANES
34°C
15°C
JUTRI
34°C
17°C
Oceni objavo

Noč v gasilskem domu za najmlajše

Pred dvema letoma smo v Prekopi prvič izpeljali noč v gasilskem domu za naše pionirje in mladince. Ker je bil projekt tako dobro sprejet, smo se letos odločili, da ga bomo zopet izpeljali.

Zaradi velike gasilske parade ob XVIII. kongresu GZS, smo sklenili, da našo nočitev kar povežemo s tem velikim dogodkom.

Tako se je naših 20 pionirjev in mladincev odpravilo v Žalec, kjer so si ogledali veliko parado, sodelovali v delavnicah in se slikali z maskoto GZS  Florijem.

Po vrnitvi iz Žalca je sledila večerja in nato presenečenje  "intervencija", ki so jo naši operativci pripravili v sodelovanju z gasilci iz PGD Kapla-Pondor in PGD Ločica ob Savinji. Otroci so si lahko od blizu ogledali, kako izgleda takšna intervencija, imeli pa so lepo priložnost videti in se tudi peljati s "tavelikimi" gasilskimi vozili.

Po takšni intervenciji je bilo gotovo težko zaspati, še težje pa vstati za drugi dan prigod, ki se je začel s pohodom po okolici Prekope. Ob vrnitvi je otroke čakalo še eno presenečenje  gasilska avtolestev, ki so jo prav za to priložnost pripeljali operativci iz PGD Žalec. Navdušenje je bilo res veliko, ko so se vsi lahko dvignili pod oblake ter si iz druge perspektive ogledali gasilski dom.

Za kosilo so si otroci nato privoščili še pice iz Pizzerije Golobček, nato pa so se vsi zadovoljni odpravili domov.

Na pomoč!

PGD Prekopa-Čeplje-Stopnik

Oglejte si tudi