Logo MojaObčina.si
JUTRI
23°C
5°C
SOB.
23°C
6°C
Oceni objavo

Vinko, kit in sončnica

Četrtek, 6. aprila 2023, je bil praznični dan za vse, ki radi beremo in ustvarjamo. Zaključili smo namreč letošnji likovni in literarni natečaj in podelili bralno značko.

Na letošnjem literarnem dopoldnevu nas je navdušil gost, pesnik, pisatelj, dramatik in režiser Vinko Möderndorfer. Člani literarnega krožka so duhovito prepletli njegova dela za mladino s predstavo Vinko, kit in Sončnica. Skozi skeče in branje odlomkov so predstavili tudi nekaj najbolj izvirnih literarnih del, ki so nastala na natečaju.

Glavne vloge so odlično odigrali Gaber Šoštar iz 5. b, Julija Kotnik iz 6. a ter Elija Jerman in Ajda Bogataj iz 9. a, z nastopom pa so se izkazali tudi Sara Cencelj Šoštar in Lara Kropec iz 6. a, Ema Cekin in Zala Robek iz 6. b, Ema Krajnc in Eva Učakar iz 8. a, Špela Kramar iz 9. a ter Zala Miklavc in Laura Ošlak iz 9. b.

Učenci knjižničarskega krožka in izbirnega predmeta filmska vzgoja z mentorico Katjo Brezovnik so navdušili z animiranimi filmi po nekaterih posebej izvirnih prispevkih z natečaja.

Program so z deklamacijo in ustvarjalnim gibom prisrčno dopolnili tudi učenci neobveznega izbirnega predmeta umetnost z mentorico Matejo Jeler.

Za scenske elemente in rekvizite so ponovno poskrbeli učenci likovnega snovanja z mentorico Tino Žličar, ki so res ustvarjalni in pričarajo vse, kar si igralci zamislimo.

Za glasbeno popestritev je poskrbela Vanja Govek, Jože Toplak in Martin Reberšek pa za vso potrebno tehnično podporo.

Vinko Möderndorfer in gospa ravnateljica sta podelila pohvale in nagrade ob zaključku letošnjega natečaja, posebej slovesna pa je bila podelitev bralnih značk prvošolcem in zlatim značkarjem devetošolcem.

Ob dogodku je izšla tudi letošnja številka glasila Bela vrana.

Gost je bil nad našim programom izjemno navdušen in razveselilo ga je, kako učenci naše šole doživljajo in cenijo umetnost. V pogovoru, ki so ga z njim izvedli člani literarnega krožka, pa je povedal veliko lepega o svojem otroštvu in ustvarjanju. Navdušil nas je s svojo preprostostjo in prijaznostjo, tako da bomo zdaj še raje brali njegove knjige.

Vabljeni v knjižnico, kjer sta za vas pesniški zbirki Babica za lahko noč ter Romeo in Julija iz sosednje ulice, na bralce pa čakajo tudi romani Kit na plaži, Kot v filmu, Sončnica in Jaz sem Andrej.

Čestitamo vsem ustvarjalcem dogodka in vsem, ki ste letos prejeli pohvalo, nagrado ali bralno značko. Umetnost bogati naše življenje, zato jo cenite in uživajte še naprej ter zanjo navdušujte tudi druge.

Mentorica Polona Učakar

Oglejte si tudi