Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Razstavlja 152 učenk in učencev, iz OŠ Vransko-Tabor 36 učencev s štirimi mentoricami

V Savinovem likovnem salonu bo do 10. junija odprta razstava likovnih del učenk in učencev sedmih osnovnih šol Spodnje Savinjske doline z naslovom Abstrakcija in stilizacija v otroških delih.
Na otvoritvi je zbrane nagovoril žalski župan Janko Kos in mladim likovnikom čestital za dela, ki jih razstavljajo. Spremno besedilo ob razstavi je pripravil umetnostni zgodovinar Matija Plevnik, prebral pa Vid Palčnik, ki je o razstavi med drugim povedal:

«Na tej majski razstavi so enakovredno zastopane vse stopnje abstrakcije in tudi stilizacije. Savinov salon se je ponovno prelevil v preplet plesa barv, oblik, kompozicij, domišljije in ustvarjalnosti. Likovna dela so opremljena s pojasnilnimi listki, ki nam z osnovnimi podatki omogočijo vpogled v zastavljeno likovno nalogo. Kot vedno so izredno domiselno združeni kiparstvo, slikarstvo in uporabna umetnost. Vse naštete likovne smeri sobivajo, tvorijo dialog, se dopolnjujejo. Ob ogledu razstave se lahko potopimo v svet domišljije in iznajdljivosti, ki sta najbolj značilni ravno za osnovnošolski svet.

Pohvala gre tudi avtoricama postavitve razstave, likovnima pedagoginjama Neli Šuler in Maji Koštomaj, ki sta sicer zelo zgoščeno razstavo organizirali v pestro, a pregledno celoto, ki odseva likovno izražanje in mišljenje osnovnošolcev. Vsem mladim ustvarjalkam, ustvarjalcem in njihovim 22 mentoricam ter mentorju želim uspešen zaključek šolskega leta in dolge, zanimive počitnice. V tem poletnem obdobju naj velja geslo: Abstrahirajmo  odmislimo šolo!"

Razstavo sta postavili likovni pedagoginji Neli Šuler iz I. osnovne šole Žalec in Maja Koštomaj iz Osnovne šole Prebold. Skupaj razstavlja 152 učenk in učencev 150 likovnih del. V kulturnem programu so nastopile učenke I. osnovne šole Žalec: Gloria Kladnik (vokal), Lučka Krajnc (klavir) in Dejana Sekulić (violina).

Priznanja sta ob koncu podelila župan Janko Kos in področna podsekretarka za likovno umetnost na Zavodu za šolstvo Republike Slovenije mag. Natalija Kocjančič.                                                                                   

 T. Tavčar

 

Oglejte si tudi