Logo MojaObčina.si

Vransko

DANES
1°C
-4°C
JUTRI
5°C
-2°C
Deli
1816

OBRAZI MOČNIKOVE METKE

Naša rojakinja Metka Lipnik, roj. Cencelj, ki jo je ljubezen ponesla na obronke Pohorja, se po osmih letih ponovno predstavlja v domačem kraju kot slikarka. Na odprtju razstave se je sicer predstavila kot vsestranska ustvarjalka. Slikarka, pesnica, pisateljica, odlična interpretinja. Poleg odličnosti v vseh naštetih vlogah sta gotovo njena zaščitna znaka še spontanost in pristnost, njene slike, poezija in zgodbe pa najmočnejši obliž za dušo. Glasbeni pridih sta prireditvi dodala Elija Jerman in Sara Češek, učenca Glasbene šole«Risto Savin« Žalec.
Spet smo lahko videli, da je razstavni prostor v Schwentnerjevi hiši premajhen, kadar gostimo domače ustvarjalce. Ker vsi še niso zbrali poguma za predstavitev v javnosti, je prav, da tiste, ki se odločijo za ta korak, predstavljamo ob občinskem prazniku, ko je poudarek na domačem kraju in njegovih ljudeh toliko večji.
Obrazi, ki jih tokrat Metka razstavlja v Schwentnerjevi hiši, bodo navduševali in zrli v obiskovalce do konca avgusta, zato vabljeni na ogled vsi, ki se niste mogli udeležiti odprtja razstave.

Tanja Goropevšek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!