Oceni objavo

KO SPREGOVORI SRCE, ZMORE GLAVA, ZMOREJO ROKE

Četrtek, 13. oktober 2022


Četrtek v oktobru je bil ravno prav sončen, da je bil dan primeren za obiske. Po dolgem času so se namreč v avli Doma II. slovenskega tabora Žalec spet družili stanovalci domov in varovanci društev, ki jim knjižničarke Medobčinske splošne knjižnice Žalec enkrat mesečno pripovedujejo zgodbe, se z njimi pogovarjajo in pojejo. Prireditev ima že tradicionalno naslov Ko spregovori srce, zmore glava, zmorejo roke.


Skupinice stanovalcev in varovancev so prišle iz Doma Nine Pokorn Grmovje, iz Doma upokojencev Franc Salamon Trbovlje – enota Prebold, iz Doma upokojencev Polzela, iz Zavoda Sv. Rafaela Vransko, iz VDC Muc Braslovče in iz Medobčinskega društva Sožitje Žalec. Uvodoma jih je pozdravila in prireditev povezovala direktorica Medobčinske splošne knjižnice Žalec Jolanda Železnik. Nekaj prijaznih besed so jim namenili župan Občine Prebold gospod Vinko Debelak, župan Občine Vransko Franc Sušnik in predsednica Sožitja Žalec Ivanka Venišnik. V osrednjem delu so se predstavile knjižničarke, ki mesečno obiskujejo domove: Laura Jelen, Valerija Jerman, Irena Štusej in Nina Trbovšek. Za srčno delo in druženja so prejele darilo zahvale. Pozdravila jih je tudi Fanika Burjan, ki jim vsako leto pripravi kaj sladkega.


Za popestritev programa je poskrbela Godba veteranov UTŽO Žalec pod vodstvom dirigenta Marka Repnika. Nastopali so tudi posamezniki iz domov. Ob zaključku dogodka so nekateri obiskovalci na poskočne ritme godbe tudi zaplesali.


Na skromni pogostitvi je druženje trajalo še nekaj časa, ogledali so si lahko tudi razstavo ročnih del, ki so jih prinesli iz domov. Ob odhodu pa so prejeli sladka darilca.


Besedilo: Irena Štusej
Fotografije: Ivan Lipičnik

Oglejte si tudi