Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
31°C
15°C
SOB.
32°C
15°C
2603

854 mladih pevcev pozdravilo pomlad, trije zbori iz Občine Vransko

V ponedeljek, 9. aprila, je Dom II. slovenskega tabora v Žalcu donel v zvokih pesmi in melodij, ki jih je pelo kar 854 otrok. Območna izpostava JSKD Žalec je namreč organizirala tradicionalno Območno srečanje otroških in mladinskih pevskih zborov z naslovom »Pozdrav pomladi«.

Na njej se je predstavilo kar 20 zborov Spodnje Savinjske doline. Program, ki ga je povezovala Nina Markovič Korent, je potekal v dveh zaporednih koncertih, na vsakem se je predstavilo 10 zborov. Na prvem koncertu so nastopili: Mlajši OPZ OŠ Vransko-Tabor, OPZ OŠ Griže, OPZ »Kobulka« I. OŠ Žalec, OPZ OŠ Prebold, Starejši OPZ OŠ Vransko-Tabor, OPZ »Deteljica« POŠ Ponikva, MPZ OŠ Griže, MPZ OŠ Prebold, MPZ OŠ Vransko-Tabor in MPZ I. OŠ Žalec. V drugem pa so oder zavzeli: Cicizbor POŠ Trje, Mlajši OPZ »Polžki« Polzela, OPZ OŠ Braslovče, Združeni OPZ POŠ Trje in OŠ Petrovče, OPZ »Vandrovčki« POŠ Gotovlje, OPZ »Sonček« in OPZ POŠ Andraž Polzela, OPZ OŠ Šempeter v Savinjski dolini, MPZ OŠ Braslovče, MPZ OŠ Petrovče in MPZ OŠ Polzela.

Vseh 20 zborov je pozorno poslušala strokovna spremljevalka srečanja,  Darinka Ivačič, dolgoletna zborovodkinja ter strokovnjakinja s področja otroškega in mladinskega zborovskega petja. Po končani prireditvi je pohvalila množičnost otroškega zborovskega petja v naši dolini, prav tako pa tudi obiskanost prireditve, predvsem na prvem koncertu. S tem se je strinjala tudi  Neža Zagoričnik, vodja OI JSKD Žalec, organizatorica prireditve. Dvorana Doma II. slovenskega tabora je bila namreč kar dvakrat napolnjena skoraj do zadnjega sedeža, kar potrjuje dejstvo, da v naši dolini cenimo zborovsko glasbo, podpiramo mlade pevce in se nam za prihodnost zborovske dejavnosti ni potrebno bati.

Na slikah mlajši in starejši OPZ OŠ Vransko Tabor.                         T. Tavčar

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Oglejte si tudi