Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
13°C
JUTRI
24°C
8°C
Oceni objavo

KMETIJSKA ZADRUGA VRANSKO OBNAVLJA OKNA NA VILI OSET


Kmetijska zadruga Vransko je pričela z zamenjavo oken na Vili Oset, v kateri poslujejo Pošta Slovenije, Občina Vransko, Zavarovalnica Triglav, Zavod za gozdove Slovenija ter Kmetijska zadruga Vransko.

Franc Oset, trgovec s hmeljem na Vranskem, je 1910. leta dal preurediti Vilo v obstoječo trgovsko stavbo, v prvem nadstropju pa si je uredil bivalne prostore v tedaj prevladujočem secesijskem slogu za svojo družino in služničad.

Leta 1961 je Kmetijska zadruga Vransko od lastnice Ide Oset odkupila severno-vzhodni del pritličja in prvo nadstropje Vile ter jo za svoje potrebe preuredila v poslovne prostore.

Ker se zavedamo pomena Vile kot krajevne kulturne dediščine, smo se v preteklem letu odločili, da bomo v letošnjem letu v sklopu prenove Kmetijske preskrbe obnovili tudi del Vile. S prenovo Kmetijske preskrbe se bo povečala prodajna površina trgovine, uredilo se bo skladišče za gradbeni in kmetijski repromaterial ter splošno potrošnjo, prav tako pa se bo uredila tudi kamionska dostava do trgovine. Vzporedno s prenovo Kmetijske preskrbe poteka tudi obnova oken na Vili Oset, ki jo pod vodstvom Zavoda za varstvo kulturne dediščine OE Celje izvaja Mizarstvo Srečko Lipovšek, s. p., iz Blagovice.

V septembru Vas vabimo na odprtje in ogled prenovljenih prostorov Kmetijske preskrbe Vransko.

 

                                                                                                                                             Kmetijska zadruga Vransko

 

 

Oglejte si tudi