Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

V Stopniku kanalizacija za 30 gospodinjstev

Na javnem razpisu za nepovratna sredstva je Občina Polzela, kot vodilna partnerica, nastopila v imenu občin Polzela, Braslovče in Vransko za izvedbo investicije »Odvajanje odpadnih voda v Spodnji Savinjski dolini« Investicija je bila razdeljena na tri sklope.
 

Tretji sklop je pripadal občini Vransko za investicijo »Čiščenje odpadnih voda vzhodnega dela občine Vransko, II faza; izgradnja fekalne kanalizacije Stopnik – II. faza«, kjer bo omogočena priključitev na javno kanalizacijo 30 gospodinjstvom, v skupni dolžini 730 metrov, s priključitvijo preko črpališča na primarno kanalizacijo z MČN Prekopa, zgrajeno v I. in II. fazi v letih 2011 in 2014. Trasa novozgrajene fekalne kanalizacije poteka pretežno po prometnih površinah, ki so bile po končanih delih obnovljene in vzpostavljene v prvotno stanje.

Skupna vrednost investicije (projektna dokumentacija, stroški priprave in vodenja investicije ter sama izgradnja)  znaša z davkom na dodano vrednost 171.372 evrov, od tega je 116.690 evrov nepovratnih sredstev, preostanek, 54.682 evrov, pa so  sredstva občinskega proračuna.  Na osnovi javnega razpisa je bila izbrana za izvedbo gradbenih del Plima, družba za gradbeništvo in storitve d. o. o. Žalec, za  nadzor pa Paritet d. o. o.,  Marjan Novak.

Zaradi slabega vremena je bila krajša slovesnost s kulturnim programom v cerkvi sv. Mohorja in Fortunata v Stopniku. Zbranim sta o pomenu nove investicije govorila župan Občine Vransko Franc Sušnik in župan Občine Polzela  Jože Kužnik, za kratek kulturni program so poskrbeli učenci OŠ Vransko-Tabor, blagoslov pa je opravil domači župnik Jože Turinek.

 

                                                                                        T. Tavčar

                                                 

 

 

 

 

Oglejte si tudi