Logo MojaObčina.si
DANES
26°C
6°C
JUTRI
21°C
9°C
Oceni objavo

Ekskurzija tretješolcev

Na začetku maja smo se tretješolci podali v čas naših babic in dedkov in spoznali njihovo življenje. Nismo se mogli načuditi vsem stvarem, ki so jih včasih imeli, saj si življenja brez vseh sodobnih stvari, kot so voda v hiši, pralni stroj, elektrika, računalniki in podobno, ne moremo predstavljati. Ta dan smo si ogledali tudi konjušnico, hranili smo jelene in uživali v naravi ter ob ogledu kulturnozgodovinskih znamenitosti.
Več o ekskurziji pa izveste v spodnjih zapisih tretješolk.

Šestega maja smo šli na ekskurzijo v Rogatec in Podčetrtek. Najprej smo šli v Rogatec jahat konje. Gospa nam je povedala, da ne smemo imeti v rokah šumečih predmetov in da lahko konje pobožamo. Pokazala nam je dva prostora za konje in enega z opremo. Ko nam je razkazala vse prostore, smo malicali in jezdili konje. Čez nekaj časa, ko smo že vsi jezdili, smo odšli v Muzej na prostem. Tretji a, b in c-razred smo se razdelili v tri skupine. V prvi delavnici smo delali žulike. Gospa Brigita nam je povedala zgodbico o kruhu. V drugi delavnici smo delali ogrlice iz lesene kroglice in suhe volne ter milnice. V tretji delavnici smo delali svečke iz voska. Ko smo vsi trije razredi končali z delavnicami, nam je gospa Gordana razkazala svinjak, trgovino, stanovanjsko hišo in kovačnico. Čas je bil za kosilo. Na kosilo smo šli na Jelenov greben. Kosilo je bilo dobro. Videli smo košute, jelene, muflone in tudi hranili smo jih s koruzo. Na koncu smo šli v čokoladnico. Gospod nam je povedal, kako se dela čokolada in da je tu bila včasih šola. Vsepovsod, kjer smo hodili, sem si nekaj kupila. Vse mi je bilo všeč in ne bi nič spremenila, bi pa ta izlet z veseljem ponovila. Naučila sem se, da so v starih časih imeli tla iz zemlje in da so imeli zelo dolge spodnje hlače.

Lara Jelen, 3. a

 

V torek, 6. 5. 2014, smo imeli poučno ekskurzijo. Vsi učenci tretjih razredov OŠ Vransko-Tabor smo se z avtobusom odpeljali v Rogatec. Najprej smo si  pogledali konje, ki so bili v konjušnici, in tudi jezdili smo jih. Nato smo šli v Muzej na prostem, kjer smo se razdelili v tri skupine in se odpravili po skupinah na delavnice. Jaz sem najprej šla k polstenju, kjer sta nam dve gospe pomagali narediti ogrlico. Potem smo šli k čebelarju. Ta nam je pripovedoval o čebelah in izdelali smo svečo iz čebeljega voska. V zadnji delavnici smo pekli žulike. Nato smo si kupili spominke in gospa Gordana nam je predstavila celotni muzej. Potem smo šli na Jelenov greben. Tam smo jedli. Ko smo pojedli, smo šli v čokoladnico. Tam nam je gospod povedal, kako se naredi črna, bela in svetlo rjava čokolada. Nato smo lahko čokolado tudi kupili. Potem smo šli k avtobusu in odpeljali smo se na Vransko.

Justina Jerman, 3. a

 

Na ekskurzijo smo šli najprej v konjušnico v Rogatcu. Jezdili smo tri konje: rjavega, črnega in belega. Jaz sem jezdila rjavega konja. Čisto blizu je bil Muzej na prostem Rogatec. Tam so razstavljene stare kmečke hiše in orodja. Razdelili smo se v tri skupine. Moja skupina je šla najprej izdelovat ogrlice, nato svečke in nazadnje smo pekli kruh. Nato smo si lahko kaj kupili. Kupila sem si vrtnico. Potem smo šli na Jelenov greben. Peljali smo se mimo samostana. Na Jelenovem grebenu smo najprej kosili, nato pa hranili jelene. Odšli smo tudi v čokoladnico. Najbolj všeč mi je bilo jezdenje konj.

Katja Žuntar, 3. b

Oglejte si tudi