Logo MojaObčina.si
DANES
21°C
9°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Dodatni oddelek v Vrtcu Vransko

Del prostorov v »stari šoli«, kjer se nahaja Vrtec Vransko, je bil do nedavnega v uporabi Nogometnega kluba Vransko. Občina Vransko jih je preuredila v prostore dodatnega oddelka vrtca in tako za potrebe predšolske vzgoje pridobila 76 m2 površin, in sicer garderobo, predprostor, dve igralnici, sanitarije in hodnik.

Vrednost celotne investicije skupaj s projektno dokumentacijo je znašala 249.855,47 evrov (z DDV). Ministrstvo za vzgojo in izobraževanje je iz sredstev Javnega razpisa za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v Republiki Sloveniji v proračunskem obdobju 20212024 prispevalo 57.797,91 evrov, 192.057,56 evrov pa je Občina zagotovila iz lastnih sredstev. 

V Vrtec Vransko je vpisanih 156 otrok. Zaradi prostorske stiske so se novih prostorov zelo razveselili. V dodatnem oddelku, ki je trenutno še polovičen, je sedem otrok, s prvim junijem bo izpopolnjen v celoti in bo v njem dvanajst otrok prvega starostnega obdobja. Prostore so uradno predali namenu 25. aprila 2024. Zbrane je ob tej priložnosti najprej pozdravila ravnateljica Majda Pikl, nato pa jih je nagovorila županja Občine Vransko Nataša Juhart. V nadaljevanju se je vseh deset oddelkov vrtca predstavilo v kulturnem programu. Županja in ravnateljica sta skupaj z varovanko vrtca prerezali trak in tako simbolično predali prostore, da služijo namenu, da bi se v njih otroci in zaposleni dobro počutili, predvsem pa, da bi kapacitete zadostovale do izgradnje novega vrtca. Pomočnica ravnateljice Mojca Brglez je v spremstvu enega izmed vrtčevskih oddelkov zbrane povabila na skupni ogled novih prostorov, ki se je končal s skromno pogostitvijo. Večji dogodek bo zagotovo jeseni, ko bodo praznovali petdeset let vrtca.

 

Občinska uprava

Oglejte si tudi