Logo MojaObčina.si

Vransko

JUTRI
16°C
-1°C
PET.
14°C
0°C

Kaligrafija z Natalijo Resnik Gavez

2297
Deli
Spoštovani,

pred vrati so dolgi jesenski in zimski večeri, katere si lahko popestrite z obiskom tečaja kaligrafije – lepopisja. V magični svet lepopisja vas bo v Medobčinski splošni knjižnici Žalec pospremila Natalija Resnik Gavez.

S tečajem pričnemo v ponedeljek, 22.10. 2018, ob 17. uri.
Naslednja srečanja bodo 29.10., 5. in 12. 11. .

ZAČETNA SKUPINA 
Za vse, ki se prvič srečujete s peresom in tušem. Izbirate lahko med:
- Karolinško minuskulo in UNCIALO, obe okrogli pisavi, lepo čitljivi in primerni za prve korake v kaligrafiji; 
- Humanistično kurzivo – Italiko: je nadvse prilagodljiva in vsestransko uporabna. Primerna je za pisanje imen na vabilih in potrdilih, za poezijo in uradne spise. Damo ji lahko zelo osebno noto s tako imenovanim okrasnim stilom.

NADALJEVALNA SKUPINA 
Skupaj se bomo lotili elegantnega stila pisave, imenovanega Copperplate. Ta čudovita pisava se piše s posebnim koničastim peresom in bo pravi estetski izziv. Mnoge spominja na pisavo naših babic. Gre za angleško pisavo iz 17., 18. stoletja. 
Gotica – Bastarda - Gotica Bastarda je najbolj uporabna za protokolarne listine in priznanja. Posebej čudovite so raznolike krasitve inicialk.

Cena: 16-urni tečaj lepopisja obsega 4 zaporedna srečanja po 4 šolske ure v ponedeljek med 17. in 20. uro. Vsak udeleženec prejme posebno kaligrafsko pero in tuš, vso pisno podlago in vajenice - abecedo. Cena tečaja je za člane Medobčinske splošne knjižnice Žalec samo 90 eur.

Vabljeni!

PRIJAVE: 
Irena Verbič : 041 655 401, 
irena.v@zal.sik.si ali
Natalija Resnik Gavez: 041 70 52 52, natalija.resnik.gavez@amis.ne


Všečkaj objavo

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!