Logo MojaObčina.si

Vojnik

DANES
4°C
-4°C
JUTRI
6°C
-4°C
Deli
4204

Življenje skavta Rakove Steze 1

Skavtsko leto je že v polnem teku. Voditelji za svoje otroke skrbno pripravljamo tedenska srečanja, na katerih se družimo, uživamo in pridobivamo mnoga nova znanja.

Najmlajši, Volčiči in volkuljice, urijo svoje šape v džungli, kjer skupaj s starimi volkovi spoznavajo življenjske modrosti, lovijo plene, se igrajo in tudi borijo s hudobnim Širkanom. Po džungli iščejo skrite zaklade, odkrivajo boga in se učijo osnovnih skavtskih spretnosti. Komaj že čakajo zimovanje, kjer bodo preizkusili svoje spretne šape v zimskih razmerah.

 

Izvidniki in vodnice merijo razdalje na zemljevidu, uporabljajo kompas in poznajo azimut, ogenj postavijo in čisto sami zakurijo ter na njem skuhajo puding, gradijo stavbe brez žebljev, le s trdnimi vozli in vezavami, pogumno vihtijo sekire in žage, za dobro voljo si pa še kakšno zapojejo in zaigrajo na kitaro. Med zimskimi počitnicami se bodo tudi izvidniki in izvidnice za konec tedna odpravili v nove pustolovščine, saj jih čaka nepozabno zimovanje.

 

Popotniki in popotnice na svoji skavtski poti čas posvečajo služenju v družbi, doživetjem na poti, izpopolnjevanju in nadgrajevanju veščin preko praktičnih izzivov, kot je bivakiranje; pri tem ponovimo znanje o izdelavi bivakov, vezavah, vozlih, ognju in kuharskih veščinah. Če katero od naštetih stvar slabo opravimo, se lahko zgodi, da nas ponoči presenetijo vremenske razmere ali da ostanemo lačni. Najpomembnejša pri klanu je pot, zato se letos odpravljamo na mednarodni tabor na Nizozemsko, kjer bomo imeli mnogo priložnosti za povezovanje z drugimi.

 

Če si tudi ti želiš tako pestro preživljati sobotne ure, nas le redno spremljaj in se nam pridruži v oktobru, ko bomo spet sprejemali nove člane!

Tekst: Lucija Božnik
Foto: Tadej Velenšek

Všečkaj objavo

Oceni objavo

Število glasov: 0

Oglejte si tudi

Komentarji

Za komentiranje se morate prijaviti.
Na ta prispevek še ni komentarjev. Bodi prvi!