Logo MojaObčina.si
JUTRI
11°C
3°C
NED.
14°C
2°C
Oceni objavo

Živahno v KO RK Nova Cerkev

Prostovoljci Rdečega križa Nova Cerkev smo že začeli meritve. Lani jih je bilo zelo veliko, in sicer 471. To je dokaz, da pridno skrbimo za svoje zdravje.
Sobo, kjer smo meritve izvajali, sta prijazno odstopila g. Aleš in ga. Zvezdana Stolec v njihovi okrepčevalnici. Ga. Sabina Pekošak pa si vsako nedeljo v mesecu rezervira za meritve, hvala, Sabina! 


Prostovoljci Rdečega križa Nova Cerkev smo že začeli meritve. Lani jih je bilo zelo veliko, in sicer 471. To je dokaz, da pridno skrbimo za svoje zdravje. Z učenci  smo se prijetno pogovarjali o medsebojnem sodelovanju, pomoči, solidarnosti, saj je v mesecu maju mednarodni dan Rdečega križa. Podarila smo jim majice. V juliju smo osmim učencem kupili učbenike. Skozi vse leto pripravljamo redno delitev paketov s hrano socialno šibkim družinam, teh je bilo 230. Pred velikonočnimi prazniki, v juliju in pred božičem smo starejšim krajanom ter družinam z nizkimi prihodki razdelili 314 paketov. Vse pakete raznosimo po domovih.

Lani smo imeli dve predavanji v Kašči, kjer nam prijazno odstopijo prostore, za kar smo jim hvaležni. V sodelovanju TD Nova Cerkev smo izvedli izredne meritve za vse torkove pohodnike. V mesecu septembru skupaj s KS in Karitas pripravimo srečanje starejših krajanov. Letos je bil povabljen vsak, ki je dopolnil 70 let. Druženje je bilo prijetno. Med počitnicami pa so na Debelem rtiču letovali kar štirje učenci. Povedali so, da si še želijo takih počitnic.

Decembra vsako leto povabimo krvodajalce na druženje in prijeten klepet. Ta je bil že četrti. Zelo smo ponosni, da je v naši KS več kot 100 krvodajalcev. Ko jih vsak dan srečujemo na cesti, ne vemo, da skrbijo za nas, rešujejo naša življenja in skrbijo, da nikoli ne zmanjka zalog krvi. Nikoli nihče ne vpraša komu, za koga, kakšno bo plačilo, samo podari svojo dragoceno tekočino. Hvala vam! Pridno smo obiskovali ljudi po domovih, se z njimi družili in poklepetali. To jim največ pomeni. Nismo pa pozabili na njihove jubileje, takrat je še posebej lepo. Vseh teh obiskov je bilo 314. Hvala vsem prostovoljcem za zvesto delo na terenu ter vsem, ki nas podpirate in nam prijazno odpirate vrata. Hvala!

 

Tekst in foto: Magda Kajzba

 

 

Oglejte si tudi