Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
1°C
JUTRI
24°C
6°C
Oceni objavo

Zdrav duh v zdravem telesu in čisti naravi

Pohod na Strnadov travnik
V soboto, 12. 5. 2018, smo se planinci in mlajši otroški pevski zbor, skupaj s še drugimi pohodniki, podali na Strnadov travnik. Pohod, ki ga že vrsto let organizira Združenje borcev za vrednote NOB Vojnik Dobrna, je vodil Grega Knaus. Sonce je neusmiljeno pripekalo, mi pa smo dve uri junaško grizli v hrib. Še dobro, da so nam prijazni organizatorji na vrhu pripravili odličen golaž in osvežilne napitke. V zameno smo jim pripravili kratek kulturni program, v katerem smo se spomnili, da svoboda ni nekaj samoumevnega in da so naši dedje svobodo zase in za nas izborili v junaškem boju. Ostalo nam je še nekaj časa za igro, nato pa smo se začeli zaskrbljeno ozirati po oblakih, ki so se z vseh strani zgrinjali nad Celjsko kotlino. Ob dogovorjeni uri smo se vrnili v dolino in za las prehiteli prve kaplje. Vsi udeleženci pohoda so se izkazali kot odlični pohodniki, za kar jim čestitam.

Svetovni dan Zemlje
Svetovni dan Zemlje obeležujemo vsako leto 22. aprila. Na ta dan se povsod odvijajo dogodki za ozaveščanje varovanja okolja na Zemlji. Tudi na Osnovni šoli Antona Bezenška Frankolovo smo učenci poglabljali svoje zavedanje o pomembnosti svojega planeta in skrbi zanj. Na to temo smo imeli 26. aprila 2018 tehnični dan. Iz odpadnega materiala, ki smo ga prinesli od doma, smo izdelovali različne družabne igre. Izdelali smo tvister, mikado, človek ne jezi se, damo … Za vse izdelke smo se zelo potrudili in mislim, da si bomo tehnični dan vsi dobro zapomnili.


Projekt Varno na kolesu

Tudi v letošnjem šolskem letu so učenci 5. razreda sodelovali v projektu Varno na kolesu. S pomočjo projekta so opazovali varne in nevarne poti v okolici šole. Nato so izdelali kratek film, ki si ga lahko ogledate na šolski spletni strani Osnovne šole Antona Bezenška Frankolovo. Svoje znanje prometnih pravil za kolesarje so še dodatno poglobili med izdelovanjem didaktične igre »s kolesom po svetu«. Trud se jim je obrestoval, saj so izmed 23 šol v savinjsko-koroški regiji dosegli odlično 3. mesto. Petošolcem čestitamo.


Tekst: Iztok Miglič, Daša Senegačnik, Monika Nataša Krajnc

Oglejte si tudi