Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
2°C
JUTRI
13°C
0°C
Oceni objavo

Zaplesale in zablestele

Mlade plesalke jazz in modernega plesa Plesne šole TBA so se pred dnevi iz evropskega prvenstva, ki je potekalo v Skopju v Makedoniji, vrnile s srebrom, druga ekipa pa se je v hudi konkurenci uvrstila na odlično peto mesto. Za dekleta, stara od 8 do 11 let, ki sicer blestijo na domačem parketu, saj so državne prvakinje in podprvakinje, je to bilo prvo veliko tekmovanje. Ob razglasitvi rezultatov so tako tekle solze sreče, priznavajo dekleta. Kakšna se je utrnila tudi trenerkama Manci Langus in Patriciji Crnkovič, saj sta z dekleti prvič dosegli takšno uvrstitev. „V hip-hop sekciji so v naši plesni šoli TBA že beležili uspehe, za nas, jazzarje, pa so na evropski ravni to prvi večji uspehi. Držimo pesti še za svetovno prvenstvo, ki bo v Sloveniji konec novembra,“ sta napovedali.
Dekleta, ki trenirajo tudi do šestkrat na teden, tekmovalnega programa ne pilijo prav vsak dan, temveč plešejo predvsem koreografije, s katerimi ohranjajo gibčnost, moč in kondicijo. Zato ni strahu, da bi se koreografij naveličale. Tudi sicer se plesa nikoli ne naveličajo, zatrjujejo v en glas, pa četudi večkrat ob njem ni časa za druge hobije. Dekleta so namreč na začetku sezone opravile avdicijo za tekmovalo skupino, kjer so treningi seveda pogostejši kot pri drugih plesnih skupinah. „Nimam ravno veliko časa za druge hobije, ker mi ples veliko pomeni. Ples mi je vse,“ je opisala enajstletna Tara Jug, ki pleše že od svojega četrtega leta, tekmovalni skupini pa se je pridružila pred štirimi leti. Podoben tekmovalni staž ima tudi preostali ducat deklet. „Jaz sem začela plesati pri štirih letih, potem sem nekaj časa plesala duo, štiri leta pa že tekmujem solo. To mi je 'ful fajn',“ doda Eva Drobne. “Meni je všeč, ker ne plešemo čisto klasičnega baleta, ampak se tukaj lahko izražaš tudi na malo drugačen način. Da izraziš nekaj, kar z besedami ne moreš. Ko je glasba zraven, je to sploh nekaj posebnega,“ je zelo odraslo opisala še Vojničanka Ema Skaza.

Kot dodajajo, so s plesom stkale tudi nova prijateljstva. Prihajajo sicer kar iz štirih občin: Celja, Vojnika, Laškega in Šentjurja.  Upajo, da bodo s svojim talentom in ljubeznijo do plesa očarale še sodnike na svetovnem prvenstvu konec novembra v Ljubljani. Vesele pa bodo tudi domačih navijačev, saj spodbuda tako kot pri ostalih športih tudi pri plesu dobro dene.

Skupini odličnih plesalk sestavljajo: 

Modern mala skupina:

1. Tara Jug

2.  Lija Kolar

3. Izabela Stušek

4. Ema Skaza 

5. Kaja Perčič

6. Pia Peperko

7. Lara Antolič

 

Jazz mala skupina:

1. Pia Peperko

2. Kaja Perčič

3. Ema Skaza

4. Lara Rudolf

5. Nea Tisa Gračner

6. Enja Mladenovič

7. Eva Drobne

 

Zapisale: mamice plesalk

Foto: osebni arhiv

Oglejte si tudi