Logo MojaObčina.si
DANES
16°C
-0°C
JUTRI
19°C
3°C
Oceni objavo

Vzpostavitev brezplačnega interneta na javnih mestih v Občini Vojnik

Občina Vojnik je na podlagi uspešne prijave na poziv Evropske komisije za dodelitev nepovratnih sredstev za spodbujanje internetne povezljivosti v lokalnih skupnostih prejela 15.000,00 EUR. Uporaba brezžičnega omrežja z oznako WiFi4EU bo občanom in vsem ostalim obiskovalcem omogočala brezplačni širokopasovni internetni dostop.
Evropska komisija želi s programom WiFi4EU državljanom in obiskovalcem povsod po Evropi omogočiti brezplačen brezžični dostop do interneta v okolici glavnih središč javnega življenja. Omrežje bo popolnoma aktivno predvidoma v začetku naslednjega meseca, po pregledu Evropske komisije, in bo na vseh lokacijah ustrezno označeno. Namestitev opreme in omrežja WIFI4EU v Občini Vojnik izvaja podjetje Telekom Slovenije, d. d. Uporaba brezplačnega omrežja je preprosta, uporabnik na mobilnem telefonu ali drugi napravi med razpoložljivimi omrežji na lokaciji izbere omrežje »WiFi4EU«; odpre se mu spletni obrazec z emblemom WiFi4EU in Občine Vojnik, kjer uporabnik izbere možnost »Vstopite«. Prijava je tako opravljena in uporabnik lahko začne uporabljati brezplačni internet.

Dostop do brezplačnega interneta bo omogočen na naslednjih lokacijah:
- Občina Vojnik (znotraj poslovne stavbe, okolica),
- Medobčinska inšpekcija in redarstvo (znotraj poslovne stavbe, okolica),

- kulturni dom Vojnik in okolica,
- telovadnica,
- koča na Tomažu,
- pokopališče Vojnik,
- Murnova ulica, Preložnikova ulica (okolica cerkve sv. Jerneja in otroško igrišče).

Občane in druge obiskovalce vabimo k uporabi brezplačnega interneta na zgoraj navedenih lokacijah, ob tem pa prosimo za razumevanje, saj je sistem do uradne potrditve Evropske komisije v fazi testnega delovanja.

Petra Pehar Žgajner, Urban Podergajs

Oglejte si tudi