Logo MojaObčina.si
DANES
24°C
5°C
JUTRI
22°C
10°C
Oceni objavo

Tečaj za licenco lokalnega turističnega vodnika

Občina Vojnik organizira tečaj za vse, ki želijo pridobiti licenco lokalnega turističnega vodnika.

Tečaj bo predvidoma potekal med 4. in 13. junijem 2020. V tem času bodo v prvem delu potekala predavanja in ob koncu izpit v obliki študijske ture po območju občine Vojnik. Uspešno opravljen tečaj je pogoj za pridobitev licence lokalnega turističnega vodnika na območju občine Vojnik. Z izvedbo tečaja želimo izobraziti nove lokalne turistične vodnike, ki bodo imeli licenco lokalnega turističnega vodnika in bodo vpisani v evidenco lokalnih turističnih vodnikov Občine Vojnik. K prijavi vabimo vse, ki jih zanima zgodovina Občine Vojnik in jih veseli delo s področja turizma.

 

Tečaj bo potekal v prostorih Občine Vojnik, Keršova ulica 8, 3212 Vojnik, v sejni sobi II. nadstropje. in bo sestavljeni iz teoretičnega in praktičnega dela izobraževanja. Pri izvedbi tečaja bodo sodelovali strokovnjaki iz različnih področij, predvsem zgodovine, geografije, umetnostne zgodovine, etnologije, javnega nastopanja in turističnega vodenja. 

 

Okviren razpored in vsebina predavanj (pridržujemo si pravice morebitnih sprememb):

  • ČETRTEK, 04.06.2020: Način in tehnika vodenja – 5 ur
  • PETEK, 05.06.2020: Poslovna komunikacija in retorika – 2 uri, Turistična ponudba – 1 ura, Zgodovina območja – 2 uri
  • SOBOTA, 06.06.2020: Pomembni dogodki – 1 ura, Naravne vrednote in kulturnozgodovinski spomeniki – 3 ure, Turistična geografija, etnologija, umetnostna zgodovina – 6 ur
  •  

Kotizacija za udeležbo na tečaju:

  1. Turistična društva (sedež društva mora biti v občini Vojnik) morajo zagotovit vsaj dva udeleženca tečaja, ki sta člana društva in ustrezata ostalim pogojem poziva. Za maksimalno dva udeleženca tečaj posameznega društva kotizacije ni, vsak nadaljnji član, poravna kotizacijo v višini 40,00 EUR brez DDV.
  2. Občani občine Vojnik, ki niso člani turističnih društev, poravnajo kotizacijo v višini 40,00 EUR brez DDV (iz prijave mora biti razvidno, da imajo stalno prebivališče v občini Vojnik).
  3. Drugi udeleženci tečaja, ki niso občani naše občine poravnajo celotno kotizacijo, ki znaša 90,00 EUR brez DDV.
  4.  

*Kotizacija vključuje stroške predavanj in ogledov na terenu, stroške prevoza, izpita, potrdilo o pridobitvi licence in vodniško izkaznico. Izvajalec storitev ni zavezanec za DDV. 

 

Na tečaj se lahko prijavijo kandidati, ki imajo končano najmanj srednjo strokovno izobrazbo in znanje enega tujega jezika za stopnjo srednje strokovne izobrazbe, kar izkazujejo z ustreznimi dokazili. Od kandidatov se pričakuje široka razgledanost, komunikativnost, urejenost, prijaznost in sposobnost prilagajanja.

 

Rok za prijavo na tečaj je petek, 15. maj 2020, na tečaj pa se je možno prijaviti z izpolnjeno prijavnico. Dodatne informacije o tečaju so na voljo na telefonski številki 051 315 841 ali na elektronskem naslovu  petra@vojnik.si.

 

Gre za informativno zbiranje prijav, razpis za izvedbo tečaja bo predvidoma objavljen na spletni strani občine Vojnik ( predvidoma konec meseca aprila), hkrati pa bo sprejet tudi nov Odlok o lokalnih turističnih vodnikih na območju Občine Vojnik. Zaradi epidemije in prilagoditve načina dela vas bomo sproti obveščali o nadaljnjih informacijah na spletni strani Občine Vojnik – www.obcinavojnik.si

 

Pripravila: Petra Pehar Žgajner 

Oglejte si tudi