Logo MojaObčina.si
JUTRI
13°C
0°C
PON.
12°C
-2°C
Oceni objavo

Tudi ti poišči svojo zvezdo

Branje za tiste, ki niste zadovoljni s svojim življenjem. Kako izbrati pogum in pravi trenutek za spremembe in začeti s polnim življenjem? Vse o hvaležnosti in objemih.
Dovoli si uspeti, dovoli si živeti, zares zaživeti.

V življenju je vse relativno. Naše bivanje zaznamujejo podedovane lastnosti, na ostale stvari lahko vplivamo sami, seveda, če želimo in znamo. Stran z negativnimi mislimi, stran s premlevanjem preteklih dogodkov, začnimo razmišljati drugače. Samo želeti moramo! Vse našteto je naredila Metka Podpečan iz Selc pri Socki. Živilska tehnica slaščičarstva, licencirana zavarovalniška zastopnica, avtorica uspešnic, predavateljica. Naučila se je zapustiti udobno območje življenja, stopila je v svet »zakajev«, brala in se izobraževala, pisala svoj spletni dnevnik in se iskala. Zanimale so jo razlike v razmišljanju uspešnih in neuspešnih ljudi.

Začela je leta 2014 z izmišljenim imenom Zoa zvezdni prah, ker ni imela korajže, da izpostavi svoje ime. Z učenjem je spoznavala, kdo je in kaj si sploh želi. Vsem, ki se iščete, predlaga vsakodnevni ritual, napišite na listek, za katere stvari ste hvaležni. Če boste vztrajni, boste kmalu našli odgovore, kam in kako.

 

In zakaj nas več ne uresničuje svojih sanj?

Prva knjiga Energetski napoj samo zate je izšla leta 2015. V  njej nakaže pot s težkih položajev, ko mislimo, da smo na dnu. Pozitivna energija in številni lahkotni »triki« nam pomagajo krmariti skozi življenje in obvladovati stresne položaje. V njej je recept, kako se otresti negativnih misli. Katapultiranje do tvojih zvezd 5, 4, 3, 2, 1, zdaj nas popelje na odločitev, da naredimo korak do uspeha. Je knjižna uspešnica, v njej se prepletajo zgodbe tistih, ki so začeli iz nič in postali uspešni. Knjiga opozarja na to, da čeprav naredimo veliko, se preveč oziramo na pričakovanja okolice in ne na naše želje. Knjiga nas vodi k dejavnemu prestopu korak naprej in odkrivanju svojega talenta. Metka nas skozi knjigo prepriča, da je hvaležnost največja med vrlinami, kako so pomembne vsakodnevne navade, kako najdemo pravo srečo, kako so pomembni objemi in dotiki, kako delati z denarjem in še marsikaj drugega.

Če si boste odgovorili na vprašanje, zakaj se spremeniti, pritrdilno, poiščite knjigo tako, da pokličete po telefonu na številko 031 314 811. Samo od vas je odvisno, ali imate pogum, da najdete v knjigi tista znanja, ki vam bodo pomagala v težkem trenutku in vedno imejte pozitivne namene. Če smo iskreni, je vsak izgovor, da nimamo časa ali denarja, zgolj izgovor in strah pred spremembami in novim življenjem. Morda pa najdete pogum in, če ne drugega, za začetek lepo branje.

 

Tekst in foto: Lea Sreš

Oglejte si tudi