Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
3°C
NED.
23°C
5°C
Oceni objavo

Taščice praznovale 15-letnico obstoja

V nedeljo, 24. 3. 2019, so Ljudske pevke Taščice, članice KUD France Prešeren Vojnik, v Kulturnem domu Vojnik v polni dvorani priredile koncert ob 15-letnici delovanja. V goste so povabile Folklorno skupino OŠ Vojnik, Kitarakon iz Globoč, Ljudske pevke Pušeljc iz Bočne pri Gornjem Gradu in Kvartet Grče z Dobrne. Program so popestrili vnuki in vnukinje sedanje vodje skupine Majde Brežnik z igranjem, petjem in twirlingom. Medse so povabile tudi vse, ki so kdaj pele v skupini in jim v znak pozornosti in hvaležnosti podarile vrtnico ob materinskem dnevu. Prireditev je vodila pevka skupine Darja Flis.

Kot presenečenje večera so prišle gostje iz Svetovne organizacije za mir na svetu, ki so s seboj prinesle zdravico za vse v dvorani in malo pred koncem nazdravile za mir na svetu. Med njimi je bila tudi Sun Woo Irgl (Sanu), ki nas je s pesmijo v korejskem jeziku prijetno presenetila. Vse prisotne je pozdravila predsednica organizacije, v katero so bile Taščiče sprejete v Avstriji leta 2007. Tri taščice, ki še niso bile članice organizacije, so bile zdaj sprejete in so prejele listino, ki dokazuje, da so ambasadorke za mir na svetu.
Živko Beškovnik, predstavnik Javnega sklada Republike Slovenije, je podelil dve bronasti in štiri zlate Maroltove značke za ohranjanje kulturne dediščine. Prejemnice zlatih značk so Majda Brežnik, Vida Majcen, Marija Korošec in Jelka Žlaus, bronasto pa sta prejeli Darja Flis in Malčka Jošt.

Taščice so se zahvalile Jelki Žlaus za sodelovanje in vodenje skupine v prvih 11 letih delovanja, sedanji vodji Majdi Brežnik, PGD Vojniku za pomoč in podporo, vrtnarstvu Krašovec za čudovit aranžma, Vinogradniško-vinarskemu društvu Vojnik, Društvu podeželskih žena Meta, gospodu župniku za večkratno objavo vabila v cerkvi pri svetih mašah, Darji Flis za čudovito vodenje prireditve, tehnični ekipi in vsem gostom.
Po koncertu smo se družili ob dobrotah, ki so jih napekle članice Društva podeželskih žena Meta in članice Taščic, in dobri kapljici, kot je v navadi po njihovih koncertih.
Upajmo, da še kdaj podoživimo tako lep večer z njimi in vami, ki ste napolnili dvorano.

Tekst in foto: Franc Lebič 

Oglejte si tudi