Logo MojaObčina.si
DANES
10°C
5°C
JUTRI
17°C
-1°C
Oceni objavo

Vojniški košarkarji osvojili Sarajevo

Člani ekipe U-17 KK Vojnik so se med velikonočnimi prazniki udeležili mednarodnega košarkarskega turnirja za mlajše kategorije v Sarajevu. Dosegli so odmeven rezultat, saj so se zavihteli do prvega mesta. Med 16 ekipami iz Srbije, Bosne in Slovenije so Vojničani prikazali najboljšo igro in tako več kot zasluženo domov odnesli velik pokal za prvo mesto.

V samo treh dneh so odigrali šest tekem in vse tekme tudi dobili. Kljub natrpanemu urniku tekmovanja so našli čas za ogled Baščaršije, pokušino čevapčičev in baklave. Za KK Vojnik so nastopali Matevž Birk/kapetan ekipe, Lucijan Jakopanec, Tjan Vinder, Vid Pikelj, Primož Petek, Lovro Čater, Nik in Nejc Marzidovšek, Urban Bolha, Luka Filipič, Juš Pešak. Najboljši posameznik turnirja je postal Nik Marzidovšek. Treba je omeniti, da je to tretja zaporedna zmaga na mednarodnih turnirjih, kajti lani in predlani so omenjeni fantje slavili v Ostravi in Zenici.

Kam jih bo pot zanesla naslednje leto, bomo videli. Še en dokaz več, da ima klub jasno vizijo in strategijo in tako omogoča mladim optimalne pogoje za napredek. Za odmeven uspeh so zaslužni vsi strokovni delavci, funkcionarji, podporniki, pokrovitelji, predvsem pa fantje, ki v košarko vložijo veliko truda in se zaradi nje marsičemu odrečejo. »Prav ponosen sem, da lahko treniram oz. pripomorem k vzgoji teh fantov. Moram priznati, da poleg odličnih rezultatov v košarki dosegajo odlične rezultate tudi v šoli. Ne bi se branili še kakšnega pokrovitelja, ki bi nam omogočil še boljše pogoje za delo oz. odhod na turnir v bolj oddaljene države. Vsaka podpora je dobrodošla,« je še pripomnil trener Matic Močenik.

Tekst in foto: Košarkarski klub Vojnik

 

 

Oglejte si tudi