Logo MojaObčina.si
DANES
19°C
5°C
JUTRI
23°C
6°C
Oceni objavo

Tradicionalni zimski turnir malega nogometa 2020

Športno društvo Mali Pariz je v soboto, 25. 1. 2020, ob 10. uri organiziralo turnir v malem nogometu. Na turnir se je prijavilo 9 ekip: ŠD Petrovče, Risi, HRC, Veterani Dobrna, Frankolywood, Mali Pariz Esko, BS Telefonija, AC Mariborska in Mali Pariz. Žreb ekip in sistem tekmovanja pa so opravili dan poprej v gostišču Kovač v Novi Cerkvi.
Nogometaši so se zbrali v telovadnici POŠ Nova Cerkev in odigrali tekme po objavljenem sporedu. Ekipe so bile sprva razdeljene v tri skupine, kjer so se znotraj ene skupine pomerile vse ekipe med sabo. Zmagovalci so tako napredovali v naslednji krog, kjer so se pomerili z zmagovalci drugih skupin. Pot do finala je potekala po sistemu izpadanja, najboljši ekipi pa sta bili tako izenačeni, da sta se po rednem delu za prvo mesto borili še v streljanju prostih strelov. Med ekipami je ves čas vladal športni duh, igrali so 'fer-play' in pokazali zares lepo igro nogometa. Na koncu se je lepa igra obrestovala, saj so se prve tri ekipe poleg pokalov razveselile tudi denarne nagrade, podelili pa so tudi pokale za naj igralca, naj strelca in naj golmana turnirja. Turnir sta sodila Andrej Ramšak in Danijel Kraljič. 

 

Končni vrsti red ekip:

 

1.mesto: AC Mariborska

2.mesto: Mali Pariz

3.mesto: BS Telefonija

 

Pokal za NAJ GOLMANA je dobil Aleksander Đekić, NAJ STRELEC je bil Roman Iskrač, NAJ IGRALEC turnirja pa je postal Jetmir Torra. 

 

Med turnirjem se je na tribuni zbralo kar nekaj navijačev, seveda pa si organizatorji prizadevajo za boljšo prepoznavnost tega turnirja in upajo, da se prihodnje leto prijavi še več ekip, na tribunah pa se zbere še več ljubiteljev nogometa. 

Organizatorji se ob tej priložnosti zahvaljujejo vsem sponzorjem, ki so turnir omogočili, vsem nogometašem, ki so se turnirja udeležili, in vsem obiskovalcem, ki ste prišli in podprli dan malega nogometa v Novi Cerkvi. 

 

Tekst: Nina Mlinar

Foto: Uroš Gorečan, Andrej Ramšak

Oglejte si tudi