Logo MojaObčina.si
DANES
13°C
7°C
JUTRI
19°C
6°C
Oceni objavo

Tradicionalni turnir v namiznem tenisu za pokal KS Frankolovo

V soboto, 12. maja 2012 s pričetkom ob 9 uri, je namizno-teniška sekcija ŠD Frankolovo organizirala tradicionalni turnir v namiznem tenisu za moške v večnamenski telovadnici na Frankolovem v okviru krajevnega praznika in akcije Veter v laseh.

Tekmovanje je potekalo v treh kategorijah. Prvi so se za mize podali moški do 50 let, za njimi tisti nad 50 let. Igralo se je na 9 mizah. Skupaj je bilo prijavljenih 25 tekmovalcev, ki so najprej igrali po skupinah vsak z vsakim, v nadaljevanju pa najboljša dva iz vsake skupine naprej v finalnih bojih na izpadanje, ostali pa so se pomerili v tolažilni skupini. Turnir se je nadaljeval s tekmovanjem v dvojicah, kjer se je takoj igralo na izpadanje.

Turnir je hitro in strokovno vodil g. Janez Zore.

 Turnir je že nekaj let odprtega tipa, zato se ga udeležujejo tekmovalci iz vse Slovenije, tudi trenutno nekaj najboljših v raznih rekreativnih ligah. Sodelovali pa so tudi osnovnošolci, ki iz leta v leto kažejo boljše znanje, katerega na njih prenaša učitelj  Marjan Čretnik.

 

Rezultati po kategorijah:

 

Moški - posamezno do 50 let:

1.    Matevž Žgank

2.    Lojze Zore    

3.    Dejan Fridrih  

Zmagovalec tolažilne skupine: Igor Reberc.

 

Moški - posamezno nad 50 let:

1.    Gorazd Štor

2.    Milan Tasić

3.    Boris Škoberne

Zmagovalec tolažilne skupine: Bojan Gradišnik.

 

Dvojice - enotna kategorija:

1.    Alex Poropat in Matevž Žgank

2.    Dejan Fridrih in Lojze Zore

3.    Gorazd Štor in Milan Tasić

 

Zmagovalci posameznih kategorij so prejeli pokale, prvi trije v posamezni kategoriji in zmagovalca tolažilnih skupin pa denarne nagrade, ki jih je podelil predsednik KS Frankolovo Dušan Horvat.

 

Da je turnir uspel, sta zaslužna tudi naslednja sponzorja: KS Frankolovo in Gostišče Turist - Fošt, d. o. o. Zaradi velikega števila prijavljenih tekmovalcev pa smo si morali izposoditi tudi več namizno-teniških miz in pregrad, ki so nam jih posodili OŠ Ljubečna oz. njen ravnatelj g. Martin Grosek in g. Edi Ravnjak, za kar se jim iskreno zahvaljujemo.

 

 

Primož Pinter

Oglejte si tudi