Logo MojaObčina.si
JUTRI
19°C
5°C
SOB.
24°C
6°C
Oceni objavo

Strelsko društvo bratov Dobrotinšek Vojnik

Leto se vztrajno bliža koncu in s tem so tudi za nami naporna tekmovanja strelskega društva Vojnik. V tem letu je bilo izvedenih kar nekaj tekmovanj, ki jih je priredilo naše društvo in tistih katera so priredila ostala društva.

 

Z začetkom novega leta so se pričela tekmovanja za LIGO 2011, katera so potekala vse do meseca maja. Tekmovanje je potekalo v petih krogih, po trideset strelov. Točke so se seštevale od prvega do zadnjega kroga tako, da imajo vsi možnost  v  nadaljnjih tekmovanjih izboljšati svojo uvrstitev.

 

 

Tekmovanje smo izvedli v dveh kategorijah: strelci do 55 let s standardno puško in strelci nad 55 let s serijsko puško. Prav tako so se vzporedno odvijala regijskega tekmovanja članske lige KSZR (koroško šaleško zasavske regije) s serijsko zračno puško. Na tekmovanju so sodelovala društva oziroma posamezniki, katere srečamo tudi na državni ravni. V poletnem času smo s sosednjimi društvi organizirali tekmovanje z MK malokalibrsko puško koroško-štajerske regije. Dogovorili smo se, da bo tekmovanje postalo tradicionalno in v ta namen obnovili pravilnik, ki ga bodo spoštovala društva pri tekmovanju. Na tem tekmovanju sodelujejo SD Dolič, SD Slovenske Konjice, SD Vitanje, SD Špitalič, SD Komet in naše društvo. V jesenskih mesecih so potekala različna tekmovanja, kot je bilo tekmovanje za Občinski praznik občine Vojnik in ostala tekmovanja.

  Ob zaključku leta bi se ob tej priložnosti zahvalil vsem članom SD Vojnik, ki so vztrajno sodelovali pri organizaciji tekmovanj in ostalih aktivnostih. Prav tako pa vabim vse mlade, člane in člane društva upokojencev ter ostale zainteresirane tega športa, da se nam pridružite vsak ponedeljek, od 18. do 20. ure, v zadnjih prostorih upokojenskega doma v Vojniku.

 

Strelski pozdrav »MUŠ«!

 

Peter PIHLER

Oglejte si tudi