Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

Schuller FIS GRAND PRIX v Garmisch Partenkirchnu

V Garmisch - Partenkirchnu je potekalo mednarodno tekmovanje FIS Schüler Grand Prix ( najvišje mednarodno tekmovanje za mlajše kat. ), na katerem so nastopili najboljši mladi skakalci letnikov 2000, 2001 in 2002 iz petnajstih držav, in sicer Avstrije, Nemčije, Finske, Češke, Poljske, Rusije, Koreje, Bolgarije, Romunije, Madžarske, Estonije, Latvije, Švice, Francije in Slovenije. Vsaka država je lahko na tekmovanje poslala eno deklico in dva dečka v posameznem letniku. Tako je Slovenijo zastopalo 6 dečkov in 3 deklice pod budnim očesom trenerjev Viktorja ZIME, Stanislava GRMA in Petre JOŠT . Na preglednem tekmovanju v Žireh, ki je potekalo 3. 7. 2012, sta se v slovensko ekipo s prepričljivima zmagama na slovenskih tleh uvrstila naša mlada tekmovalca, predstavnika SMUČARSKEGA DRUŠTVA VIZORE, Timi ZAJC (2000) in Luka ROBNIK (2001). Na petkovi posamični preizkušnji je v kategoriji dečkov do 12 let Timi ZAJC osvojil 2. mesto, Luka ROBNIK pa 9. mesto. V soboto na ekipni tekmi pa se je prva ekipa »SLO 1« v sestavi Karlo Vodušek, Luka Robnik, Timi Zajc veselila ZMAGE in pustila za sabo prvo ekipo Nemčije in Avstrije. Z našima junakoma sem se na kratko pogovorila.
1 . Timi in Luka, kakšni so bili občutki po zmagi na zbirni tekmi v Žireh? Na kaj sta najprej pomislila?

Timi: Neverjetni, bil sem zelo vesel. Najprej sem pomislil na lansko zmago v Garmischu, na katero imam zelo lepe spomine.
Luka: Bil sem zadovoljen, ker so mi uspeli trije dobri skoki. Tega sem se resnično veselil, saj sem s tem izpolnil svoj letošnji cilj.

2. Timi, tvoj cilj je verjetno bil braniti lansko zmago. Osvojil si odlično 2. mesto. Si bil zadovoljen?

Luka, kakšen je bil tvoj cilj?

Timi:  Bil sem zelo zadovoljen. Celo bolj kot lani, ker je bila zelo huda konkurenca.

Luka: Želel sem si odskakati po svojih najboljših močeh,ciljal sem na uvrstitev med prvo deseterico. To mi je tudi uspelo.

3. Na posamični tekmi je bilo čutiti nekaj treme.  Ali sta jo znala premagati?

Timi: Meni je uspelo, saj sem mislil na čisto nekaj drugega.

Luka: Meni ni uspelo. Zaradi prevelike treme sem v prvi seriji naredil slabši skok, kar me je stalo boljše uvrstitve. V drugi seriji je bilo bolje.

4. Povsem drugačno vzdušje je bilo naslednji dan na ekipni tekmi. Zakaj?


Timi: Glavni cilj je bil posamična tekma, ta mi je uspela. Zato sem lahko skakal sproščeno.

Luka: Meni je bilo lažje, ker sem zastopal barve Slovenije. Vedel sem, da se moram potruditi.


5. Kakšni so bili občutki po osvojitvi naslova ekipnih prvakov? Za sabo ste pustili Nemce in Avstrijce.


Timi: Tega res nisem pričakoval, ampak po dobrem skoku Karla in Luka sem vedel, da moram še jaz skočiti dober skok. Uspelo mi je in zelo sem bil srečen!

Luka: Občutki so bili krasni, zelo sem bil ponosen.


6. Kakšni so cilji in načrti za naprej?


Timi: Ja nič, to je zdaj za mano. Greva naprej proti olimpijskim igram, hahahaha.

Luka: Hahaha, ja, seveda. Še prej pa me čaka državno prvenstvo v Kranju.

Obema hvala za odgovore.

Omeniti je potrebno še odlične rezultate ostalih slovenskih udeležencev : 1. mesto Pia Slamek, 2. mesto Katja Markuta, 3. mesto Nika Križnar, 21. mesto David Presterl, 10. mesto Jan Bombek, 2.mesto Karlo Vodušek, 4. mesto Juš Sušnik, ženska ekipa je suvereno zmagala, 2. moška ekipa je dosegla 9.mesto.

Nataša Robnik

Oglejte si tudi