Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Športno obarvano leto 2023

Športno-rekreativno društvo Postani.fit se ukvarja s športnimi dejavnostmi za otroke. Čez zimo otroci pridno telovadijo ter plešejo, spomladi rolajo in se udeležijo prireditve Veter v laseh, poleti preživijo z animatorji zabavne športne počitnice, jeseni pa tečejo na Fitkovem teku.
Veter v laseh

Nedelja, 21. maja 2023, je bila otroško obarvana. Dopoldne so bile na igriščih športne in ustvarjalne delavnice za predšolske in šolske otroke okoliških šol ter vrtcev, ki so jih pripravili trenerji in vaditelji vojniških športnih društev. Sodelovali so: NK Vojnik, KK Vojnik, Tenis klub Vojnik, Športno-kulturno društvo Judo Jaka, Smučarsko društvo Vizore, ŠRD Postani.fit ter Športno društvo Pajki. Dopoldneva se je v Vojniku udeležilo več kot 100 otrok, ki jih je med drugim razveseljevala tudi maskota Športko. Letošnja glavna atrakcija je bila mini »Planica«, ki so jo iz Ljubljane pripeljali člani SD Vizore. Na njej so lahko otroci preizkusili vse svoje »skrite« skakalske spretnosti. Popoldne so bile tekme za osnovnošolce v košarki 3 na 3, odbojki, nogometu na umetni travi in v boju med dvema ognjema. Ekipe so naredili učenci druge in tretje triade okoliških šol. Najboljši so prejeli pokale in praktične nagrade.

Fitkovo poletje

Že tretje leto smo otrokom popestrili poletne počitnice. Letos smo zanje organizirali štiri enotedenske termine fitkovega poletja. Otroci so pri nas aktivno, športno, poučno in zelo zabavno preživeli proste dni. Odpravili smo se na pohode, rolali, kolesarili, igrali tenis, supali ter se kopali v Velenjskem jezeru, preizkušali svoje spretnosti v Pustolovsekm parku Betnava pri Mariboru ter v Adrenalinskem parku Kope, obiskali Tropsko hišo v Celju, jezdili konje na Proseniškem ter obiskali kmetijo Goričan v Polžah. Skupaj smo preživeli tudi eno noč. Žal nam vreme ni bilo naklonjeno, zato smo namesto v šotorih prespali v dvorani v Fit placu. Za nami so letos res nore počitnice.   

10. vojniški krog

V nedeljo, 17. septembra 2023, je bil tradicionalni, letos že 10. vojniški krog – tek za vse generacije, ki se ga je udeležilo več kot 100 tekačev. Kot vsako leto so najmlajši tekli na 200 m, 500 m in 1000 m, odrasli pa so se pomerili v teku na 5 km. Vsi otroci so prejeli Fitko športne kape ter medalje, najboljši pa Fitko majice, praktične nagrade ter pokale. Hvala vsem sponzorjem, ki so nam pomagali, da smo lahko tek uspešno izpeljali: Občini Vojnik za pokale ter medalje, gasilcem PGD Vojnik, Policijski postaji Celje ter Avtohiši A2S za varnost na cesti, Gostilni Turist Frankolovo za toplo malico, Cineplexxu Celje, Modni princesi – Suzani Plavčak, Piceriji in avtopralnici MC, Športni trgovini Proteini.si, Uniforestu, Gume Ivek – Vulkanizerstvo Ribiš, s. p., Urški Zazijal,         s. p. (Razvajanje z Urško) in Pletilstvu Petra Ocvirk za praktične nagrade, Cvetličarni Rožmarin Nova Cerkev za šopke za nežnejši spol, fotografu Maticu Holobarju (Magični spomini) za nepozabne spomine, Alešu Skaza (Aksel, d. o. o.) za reklamni pano, Tomažu Kostanjšku (Firax, d. o. o) za tisk ter podjetjem GDL Finance, Slada, d. o. o., Fivia, d. o. o., Kova, d. o. o., Klima, d. o. o., Picerija Limbo ter T-Metal za finančni prispevek.

Tekst: in foto: Sara Kokotec

Oglejte si tudi