Logo MojaObčina.si
JUTRI
14°C
-1°C
SOB.
13°C
3°C
Oceni objavo

KK Vojnik v elitni družbi 24 najboljših ekip

Članska ekipa KK Vojnik po nekajletni odsotnosti zopet meri moči v pokalnem tekmovanju. V 2. krogu (neformalni 1. krog) ji je žreb naklonil srečo, saj niso bili izžrebani in so se posledično avtomatsko uvrstili v nadaljnji krog. Tukaj jim je žreb dodelil Vrhniko. Z oviro so se Vojničani uspešno spopadli in zmagali že na prvi tekmi v gosteh z rezultatom 70 : 84 ter s tem takoj dali vedeti, kdo je favorit v tem dvoboju. Na povratni tekmi so z rutinirano igro uspešno branili prednost in na koncu tudi zmagali, tokrat s 85 : 71. S to zmago so se v pokalnem tekmovanju uvrstili med 24 najboljših ekip, kar je za mlado ekipo zagotovo velik uspeh.

Naslednja ovira jih čaka naslednji torek, 26. 11. 2013, v Vojniku. Pomerili se bodo z ekipo ŠKD Dražen Petrovič Maribor. Gre za ekipo, ki sicer ne igra v državni ligi pod okriljem Košarkarske zveze Slovenije, vendar ima izredno močno in visoko ekipo, saj je v njeni postavi tudi nekaj profesionalcev, ki čakajo na ustrezno ponudbo iz višje lige in tudi tujine. Barve mariborske ekipe branita med drugim tudi nekdanji veliki talent slovenske reprezentance Marko Vranjkovič (član vseh mladinskih selekcij reprezentance in nekdanji član Polzele, Domžalskega Heliosa in Branika) in Blaž Črešnar (nekdanji član Uniona Olimpije, Zaragoze, Heliosa, Lugana itd.). Povratna tekma bo teden dni kasneje v Mariboru.

Vojničani so prepričani, da lahko ob dobri igri presenetijo močnega nasprotnika. Motivacija tako ali tako nikoli ni vprašanje, uvrstitev med 12 najboljših bi bila senzacionalna. Za konec še trener članske ekipe KK Vojnik, Matic Močenik, doda: »Ve se, kdo je favorit, in ve se, kdo bo dal vse od sebe, da preseneti. Ekipa se bo dobro taktično pripravila na nasprotnika, ki mu ne bo pustila dihati. Borili se bomo do zadnjega atoma moči, ob tem pa računamo tudi na podporo s tribun. Vsak glas šteje!«

 

Grega Oprčkal

Oglejte si tudi