Logo MojaObčina.si
JUTRI
26°C
5°C
TOR.
25°C
6°C
Oceni objavo

Proslavljanje 50-letnice zaključka osnovne šole

30. junija 2023 smo se zbrali sošolci a-razreda Osnovne šole Bratov Dobrotinšek Vojnik z namenom, da proslavimo in se družimo ob okroglem jubileju 50-letnici zaključka osnovne šole.
Organizatorji smo pričakovali večji odziv sošolcev. Zaradi majhne udeležbe pa smo zadnji trenutek spremenili protokol dogodka. Zbrali smo se pred Planinskim domom na Tomažu nad Vojnikom. Posedeli smo za masivno mizo in sošolka Tončka nas je nagovorila s toplimi besedami. Štirje organizatorji srečanj smo bili v zahvalo obdarjeni z obkvačkanimi steklenicami likerja in ročno izdelanim šopkom iz krep papirja. Izvirnega darila smo bili zelo veseli. Zapeli smo zdravičko, izpraznili kozačke in se odpeljali do gostišča Škorpijon v Zadobrovi. Ob odličnem obedu smo se veselili, obujali spomine na šolske dni in prepevali stare in malo manj stare slovenske pesmi. Ko se je iztekel delovni čas gostišča, smo se poslovili, se zahvalili Tončki za darila in odšli domov. 

Obljubili smo si, da se bodo naša srečanja nadaljevala in da bomo v kratkem povabili še druge sošolce iz obdobja od 1965 do 1973 iz b-, c- in morda d-razreda, če je obstajal, da organiziramo skupno jubilejno srečanje. V ta namen objavljam svojo kontaktno številko za organizatorja iz razreda, ki bi si to druženje želel in bi bil pripravljen kontaktirati svoje sošolce. Lahko me pokliče ali pošlje SMS na 041 939 515, Martin Goleš. 

Organizatorji srečanja a-razreda 1965  1973: Jožica R. Goleš, Martin Preložnik, Vid Blazinšek in Martin Goleš.

Tekst in foto: Martin Goleš

 

Oglejte si tudi